МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу

Новости онлине

15. 04. 2025. у 08:30

Ако вам је понестало идеја за ручак предлажемо вам овај рецепт, бићете одушевљени укусом.

МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кашике уља
  • 3 кашике интегралног брашна
  • 500 мл млека
  • 1 кашичица млевеног мускатног орашчића
  • 350 г макарона
  • 400 г зелене бораније
  • 140 г качкаваља, пола исецкано, пола изрендано
  • 25 г семенки бундеве

Припрема:

 Прво ставите уље у шерпу на средњу ватру, додајте брашно и добро промешајте. Уз мешање полако сипајте мало млека и добро мешајте док не постане глатко. Додајте још мало млека, понављајући све док не потрошите све млеко и добијете глатки сос. Умешајте мускатни орашчић, зачините, па скините са ватре док кувате тестенину.

Загрејте рерну на 220 Ц и загрејте велику шерпу воде до кључања, додајте макароне и кувајте 8 минута. Додајте боранију и кувајте још 3 минута. Оцедите тестенину и боранију и ставите у велику ватросталну посуду. Прелијте припремљеним сосом и угурајте сецкани сир међу тестенину, а затим нарендајте качкаваљ и семенке бундеве. Пеците 10-15 минута или док врх не порумени. Сервирајте и уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА ИСТУКЛА БЛОКАДЕРЕ КО ВОЛОВЕ У КУПУСУ: Спречен хаос на факултету у Амстердаму (ВИДЕО)