МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу
Ако вам је понестало идеја за ручак предлажемо вам овај рецепт, бићете одушевљени укусом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кашике уља
- 3 кашике интегралног брашна
- 500 мл млека
- 1 кашичица млевеног мускатног орашчића
- 350 г макарона
- 400 г зелене бораније
- 140 г качкаваља, пола исецкано, пола изрендано
- 25 г семенки бундеве
Припрема:
Прво ставите уље у шерпу на средњу ватру, додајте брашно и добро промешајте. Уз мешање полако сипајте мало млека и добро мешајте док не постане глатко. Додајте још мало млека, понављајући све док не потрошите све млеко и добијете глатки сос. Умешајте мускатни орашчић, зачините, па скините са ватре док кувате тестенину.
Загрејте рерну на 220 Ц и загрејте велику шерпу воде до кључања, додајте макароне и кувајте 8 минута. Додајте боранију и кувајте још 3 минута. Оцедите тестенину и боранију и ставите у велику ватросталну посуду. Прелијте припремљеним сосом и угурајте сецкани сир међу тестенину, а затим нарендајте качкаваљ и семенке бундеве. Пеците 10-15 минута или док врх не порумени. Сервирајте и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно
03. 04. 2025. у 08:30

КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)