САВРШЕН УСКРШЊИ РУЧАК: Кафтан јагњетина - Пече се у тесту, а месо буде толико меко да се распада

Новости онлине

19. 04. 2025. у 08:30

За ускршњи ручак се обично припрема јагењтина, а као прилог се служи кромпир.

САВРШЕН УСКРШЊИ РУЧАК: Кафтан јагњетина - Пече се у тесту, а месо буде толико меко да се распада

Foto: Shutterstock

Њу можете да припремите на разне начине, а испробајте и рецепт за кафтан јагњетину. Прави се тако што комад меса умотате у тесто и тако печете, а у том процесу тесто ће упити сокове које месо пусти и биће неверватно укусно и хрскаво, а истовремено и меко.

Састојци: 

  • 1,1 кг брашна 
  • 500 мл млаке воде 
  • со 
  • 2,2 кг јагњеће плећке
  • путер 

Припрема:
Јагњетину засеците у облику квадрата, па је добро посолите и оставите преко ноћи. Сутрадан месо оперите, па добро осушите чистим крпама. Брашно мало посолите, па сипајте воду и умесите тесто. Оно треба да буде тврђе. Ако је потребно додајте још воде, али не претерујте. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. На побрашњеној површини развуците тесто у већи круг, средину слободно оставите дебљу, а крајеве развуците. Месо премажите путером у дебелом слоју и ставите га на средину круга. Пребаците један део теста преко меса и премажите дебелим слојем путера. Тако радите док не обмотате цело месо тестом. Ватросталну посуду добро премажите путером и ставите месо у тесту унутра. Време печења зависи од тога колико кг има месо, али потребно је 45 минута по кг, па израчунајте. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц. После 45 минута извадите и прелијте врелом водом, покријте мокрим пек папиром, па вратите у рерну. Пеците још 2 сата.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)