САВРШЕН УСКРШЊИ РУЧАК: Кафтан јагњетина - Пече се у тесту, а месо буде толико меко да се распада
За ускршњи ручак се обично припрема јагењтина, а као прилог се служи кромпир.

Foto: Shutterstock
Њу можете да припремите на разне начине, а испробајте и рецепт за кафтан јагњетину. Прави се тако што комад меса умотате у тесто и тако печете, а у том процесу тесто ће упити сокове које месо пусти и биће неверватно укусно и хрскаво, а истовремено и меко.
Састојци:
- 1,1 кг брашна
- 500 мл млаке воде
- со
- 2,2 кг јагњеће плећке
- путер
Припрема:
Јагњетину засеците у облику квадрата, па је добро посолите и оставите преко ноћи. Сутрадан месо оперите, па добро осушите чистим крпама. Брашно мало посолите, па сипајте воду и умесите тесто. Оно треба да буде тврђе. Ако је потребно додајте још воде, али не претерујте. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. На побрашњеној површини развуците тесто у већи круг, средину слободно оставите дебљу, а крајеве развуците. Месо премажите путером у дебелом слоју и ставите га на средину круга. Пребаците један део теста преко меса и премажите дебелим слојем путера. Тако радите док не обмотате цело месо тестом. Ватросталну посуду добро премажите путером и ставите месо у тесту унутра. Време печења зависи од тога колико кг има месо, али потребно је 45 минута по кг, па израчунајте. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц. После 45 минута извадите и прелијте врелом водом, покријте мокрим пек папиром, па вратите у рерну. Пеците још 2 сата.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАПРИКАШ СА ОСЛИЋЕМ И КРОМПИРОМ: Овај ручак обожавају и они који не посте
14. 04. 2025. у 10:00

ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети
11. 04. 2025. у 16:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)