РУЧАК КОЈИ ЦЕЛА ПОРОДИЦА ОБОЖАВА: Запечене ћуфте у богатом сосу
Доносимо вам савршен рецепт, који гарантује укусан ручак.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce
Састојци:
За ћуфте:
- Млевено месо 500 г
- Црни лук 1 велики
- Бели лук 2 чена
- Јаје 1
- Презле 50 г
- Оригано 1 кашичица
- Босиљак 1/2 кашичице
- Со и бибер по укусу
За сос од сира:
- Павлака за кување 200 мл
- Крем сир 100 г
- Пармезан 100 г
- Качкаваљ 200 г
- Оригано 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Моцарела 200 г
- Парадајз сос по жељи
Припрема:
У великој посуди помешајте млевено месо, црни лук, бели лук, јаје, презле, оригано, босиљак, со и бибер. Добро измешајте док се састојци не сједине. Обликујте ћуфте. Ћуфте ставите у претходно загрејану рерну на 200°Ц и пеците 15-20 минута, док не порумене.
У шерпи на средњој ватри загрејте павлаку. Додајте крем сир, пармезан, топљени сир, оригано, со и бибер. Кувајте док се сир не отопи и док се сос не згусне. Ћуфте прелијте сосом од сира и додајте парадајз сос по жељи. Пребаците у ватросталну посуду. Поспите моцарелом. Пеците у рерни на 200°Ц још 15-20 минута, или док сир не постане златно-смеђ и не растопи се.
(superrecepti)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

Гордана Стојићевић се развела после 39 година брака
ПЕВАЧИЦА Гордана Стојићевић и њен супруг Радомир Јанковић недавно су се развели, и то после 39 година брака.
12. 06. 2025. у 20:39
Коментари (0)