РУЧАК КОЈИ ЦЕЛА ПОРОДИЦА ОБОЖАВА: Запечене ћуфте у богатом сосу

Новости онлине

28. 04. 2025. у 09:00

Доносимо вам савршен рецепт, који гарантује укусан ручак.

РУЧАК КОЈИ ЦЕЛА ПОРОДИЦА ОБОЖАВА: Запечене ћуфте у богатом сосу

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce

Састојци:

За ћуфте:

  • Млевено месо 500 г
  • Црни лук 1 велики
  • Бели лук 2 чена
  • Јаје 1
  • Презле 50 г
  • Оригано 1 кашичица
  • Босиљак 1/2 кашичице
  • Со и бибер по укусу

За сос од сира:

  • Павлака за кување 200 мл
  • Крем сир 100 г
  • Пармезан 100 г
  • Качкаваљ 200 г
  • Оригано 1 кашичица
  • Со и бибер по укусу
  • Моцарела 200 г
  • Парадајз сос по жељи

Припрема:

У великој посуди помешајте млевено месо, црни лук, бели лук, јаје, презле, оригано, босиљак, со и бибер. Добро измешајте док се састојци не сједине. Обликујте ћуфте. Ћуфте ставите у претходно загрејану рерну на 200°Ц и пеците 15-20 минута, док не порумене.

У шерпи на средњој ватри загрејте павлаку. Додајте крем сир, пармезан, топљени сир, оригано, со и бибер. Кувајте док се сир не отопи и док се сос не згусне. Ћуфте прелијте сосом од сира и додајте парадајз сос по жељи. Пребаците у ватросталну посуду. Поспите моцарелом. Пеците у рерни на 200°Ц још 15-20 минута, или док сир не постане златно-смеђ и не растопи се.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЦЕО ДЕНВЕР У ШОКУ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ! Звезда клуба није знала правила, сад сви стрепе од одлуке НБА лиге!