РУЧАК КОЈИ ЦЕЛА ПОРОДИЦА ОБОЖАВА: Запечене ћуфте у богатом сосу
Доносимо вам савршен рецепт, који гарантује укусан ручак.

Foto: Jutjub/Printskrin/Uradi sama-Ideje za kreativce
Састојци:
За ћуфте:
- Млевено месо 500 г
- Црни лук 1 велики
- Бели лук 2 чена
- Јаје 1
- Презле 50 г
- Оригано 1 кашичица
- Босиљак 1/2 кашичице
- Со и бибер по укусу
За сос од сира:
- Павлака за кување 200 мл
- Крем сир 100 г
- Пармезан 100 г
- Качкаваљ 200 г
- Оригано 1 кашичица
- Со и бибер по укусу
- Моцарела 200 г
- Парадајз сос по жељи
Припрема:
У великој посуди помешајте млевено месо, црни лук, бели лук, јаје, презле, оригано, босиљак, со и бибер. Добро измешајте док се састојци не сједине. Обликујте ћуфте. Ћуфте ставите у претходно загрејану рерну на 200°Ц и пеците 15-20 минута, док не порумене.
У шерпи на средњој ватри загрејте павлаку. Додајте крем сир, пармезан, топљени сир, оригано, со и бибер. Кувајте док се сир не отопи и док се сос не згусне. Ћуфте прелијте сосом од сира и додајте парадајз сос по жељи. Пребаците у ватросталну посуду. Поспите моцарелом. Пеците у рерни на 200°Ц још 15-20 минута, или док сир не постане златно-смеђ и не растопи се.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)