ДАЛМАТИНСКА ПАШТИЦАДА: Рапсодија укуса у сваком залогају, по оригиналном рецепту

Новости онлине

29. 04. 2025. у 09:00

Када се спомене паштицада многима одмах на ум падне укусно јело од меса, које се крчка дуго и полако, али гарантује такав спој укуса на који је једноставно немогуће остати имун.

ДАЛМАТИНСКА ПАШТИЦАДА: Рапсодија укуса у сваком залогају, по оригиналном рецепту

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кг јунетине од бута
  • 200 г суве сланине
  • 3 велике главице црног лука
  • 8 ченова белог лука
  • 400 г зелени за супу
  • 1 већа јабука
  • 1 конзервирани пелат
  • 200 мл уља
  • 2 кашике сенфа
  • 400 мл црног вина
  • 5 сувих шљива
  • 1 кашика шећера
  • ловоров лист, рузмарин и мајчина душица
  • суви зачин
  • со, бибер

Припрема:

Месо очистите, сланину исеците на танке шните, очистите 5 ченова белог лука и прережите на пар делова. Месо добро посолите, премажите сенфом и уљем и оставите да одстоји преко ноћи или минимум 4 сата. Нагло на уљу запеците месо и оставите га са стране. Убаците у исти тигањ црни и бели лук и ситно исецкано коренасто поврће. Вратите месо, улијте воду и вино, додајте суви зачин, поклопите и оставите на лаганој ватри до два и по сата уз повремено додавање воде и вина. Очистите јабуку, па додајте и њу, као и конзервирани парадајз исецкан на комадиће, шећер и исецкане суве шљиве које сте држали потопљене у води пола сата. Додајте повремено воду и оставите да се јело кува најмање 4 сата. На крају зачините, па месо извадите, сос пропасирајте и прокувајте. 

Јело послужите уз њоке или резанце.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЉУБИТЕЉИ ТЕНИСА У ШОКУ: Јаник Синер, који не може да игра због допинга, покренуо фондацију да и други постану светски број 1