САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром

Новости онлине

03. 05. 2025. у 09:00

Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром одлични су за пролећни лагани ручак.

САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром

Фото Shutterstock

Састојци:

2 велике тиквице

маслиново уље
500 г млевеног пилећег меса
500 г парадајз соса
свеж или замрзнут першун
2 чена белог лука, врло ситно исецкана
1 велики црни лук, ситно исецкан
качкаваљ
со и бибер по укусу

Рецепт за чамце од тиквица пуњене пилетином и сиром:

Како бисте припремили тиквице на овај начин, прво загрејте рерну на 190° Ц. Припремите чамце од тиквица. Одсеците ивице тиквица и преполовите их по дужини. Кашиком издубите месо из средине. Исецкајте издубљено месо и оставите са стране.

Дно велике посуде за печење напуните танким слојем парадајз соса. Припремите фил, тако што ћете да загрејте неколико кашика маслиновог уља на средњој ватри и додајте ситно исецкани бели лук, сецкани црни лук и першун. Пржите неколико минута. Додајте млевено пилеће месо, месо тиквица, со и бибер и пржите на средњој ватри око 5 минута или док пилетина не буде потпуно испржена.

Затим додајте додајте парадајз сос. Добро промешајте, пробајте и додајте још соли и бибера по жељи. Напуните чамце од тиквица смесом од пилетине и поређајте их у посуду за печење. Покријте их алуминијумском фолијом и пеците око 30 минута. Нарендајте качкаваљ и пеците непокривено још 5-10 минута, док се сир не отопи и не формира лепу корицу.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ЈОКИЋ ДОМИНИРА = ДЕНВЕР ПОБЕЂУЈЕ: Сви знају формулу, али нико је не може зауставити!