САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром
РЕБАРЦА глазирана медом са пекарским кромпиром се лепе за прсте и само одвајају од кости, а пекарски кромпир је хрскав и савршено куван изнутра.

Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen
Најбоље је ребарца сервирати топла.
Састојци:
* 1 кг свињских ребара
* 5-6 опраних кромпира
* 1 кашика уља
Зачини за маринаду:
* 1 кашика сенфа у праху
* 1 кашика соли
* 1 кашика млевеног црног бибера и још за зачињавање кромпира
* 1 кашика млевене паприке и још за зачињавање кромпира
* 5 кашика меда и још за глазирање
Рецепт за ребарца глазирана медом са пекарским кромпиром:
Како бисте направили ребарца, прво помешајте све састојке за маринаду (1 кашику праха сенфа, 1 кашику сушеног оригана, 1 кашику млевене паприке, 5 кашика меда, 1 кашику соли, 1 кашику млевеног црног бибера) у чинији. Равномерно утрљајте маринаду по 1 кг свињских ребара. Поклопите и охладите у фрижидеру и оставите да се маринира преко ноц́и или до 36 сати. Оперите и исеците 5-6 малих кромпира на велике комаде.
Додајте 1 кашику уља. Додајте прстохват соли и црног бибера и добро промешајте.
Оставите свињска ребра да достигну собну температуру сат времена пре печења. Ставите ребра и кромпир на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни 60-75 минута на 200°Ц током првих 15 минута, а на 180°Ц остатак времена.
Савет плус:
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла.
Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла. Овај поступак се наставља док се свињска ребра не испеку 60-75 минута. Оставите ребра да одстоје око 15 минута пре него што их исечете. Најбоље их је сервирати топле.
Уживајте!
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

БЕШАМЕЛ СОС: Супер иде уз месо и поврће и даје шмек сваком јелу
16. 05. 2025. у 08:30

СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
04. 05. 2025. у 09:00

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"НЕКАД ТЕ МРЗЕ, НЕКАД ТЕ ВОЛЕ..." Вратио се Младен, Деа изненадила објавом
МЛАДЕН Мијатовић, бивши дугогодишњи изабраник водитељке Дее Ђурђевић, вратио се у Србију.
08. 09. 2025. у 11:17
Коментари (0)