САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром

Новости онлајн

20. 05. 2025. у 09:00

РЕБАРЦА глазирана медом са пекарским кромпиром се лепе за прсте и само одвајају од кости, а пекарски кромпир је хрскав и савршено куван изнутра.

САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром

Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen

Најбоље је ребарца сервирати топла.

Састојци:

* 1 кг свињских ребара
* 5-6 опраних кромпира
* 1 кашика уља

Зачини за маринаду:

* 1 кашика сенфа у праху

* 1 кашика сушеног оригана
* 1 кашика соли
* 1 кашика млевеног црног бибера и још за зачињавање кромпира
* 1 кашика млевене паприке и још за зачињавање кромпира
* 5 кашика меда и још за глазирање

  Рецепт за ребарца глазирана медом са пекарским кромпиром:  

Како бисте направили ребарца, прво помешајте све састојке за маринаду (1 кашику праха сенфа, 1 кашику сушеног оригана, 1 кашику млевене паприке, 5 кашика меда, 1 кашику соли, 1 кашику млевеног црног бибера) у чинији. Равномерно утрљајте маринаду по 1 кг свињских ребара. Поклопите и охладите у фрижидеру и оставите да се маринира преко ноц́и или до 36 сати. Оперите и исеците 5-6 малих кромпира на велике комаде.

Додајте 1 кашику уља. Додајте прстохват соли и црног бибера и добро промешајте.

Оставите свињска ребра да достигну собну температуру сат времена пре печења. Ставите ребра и кромпир на плех обложен папиром за печење. Пеците у загрејаној рерни 60-75 минута на 200°Ц током првих 15 минута, а на 180°Ц остатак времена.

Савет плус:

Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла.

Премазујте обе стране свињских ребара медом сваких 15 минута. Сваки пут када их извадите из рерне, окрените страну свињских ребара и кромпира и наставите са печењем како би се равномерно испекла. Овај поступак се наставља док се свињска ребра не испеку 60-75 минута. Оставите ребра да одстоје око 15 минута пре него што их исечете. Најбоље их је сервирати топле. 

Уживајте!

Пријатно!

(Stvar Ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)

ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.

22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво

НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.

25. 07. 2025. у 08:55

Коментари (0)

„УЖИВАЈ, РЕЦИКЛИРАЈ И ОДГОВОРНО КОНЗУМИРАЈ“ порука Апатинске пиваре са 31. Дринске регате