ЈЕДАН БРЗИ, А УКУСАН ОБРОК: Медаљони од тиквица са ћурећим месом

Новости онлајн

30. 05. 2025. у 09:00

МЕДАЉОНИ од тиквица са ћурећим месом су лагано, сочно и здраво јело.

ЈЕДАН БРЗИ, А УКУСАН ОБРОК: Медаљони од тиквица са ћурећим месом

Foto: Printskrin Youtube/Simple menu

Лагано, сочно и здраво јело које спаја поврће, сир и месо у савршеном залогају.

Састојци:

  За поврћну масу: 

* 2 јајета
* 2 прстохвата соли
* ½ кашичице италијанског зачина
* прстохват млевене паприке
* 2 тиквице
* мало соли за цеђење тиквица
* 2 кромпира
* 1 шаргарепа
* 1 главица црног лука
* 1 чен белог лука
* 2 кашике гриза 
* веза першуна (ситно сецкана)

  За месни додатак: 

* 250 г млевеног ћурећег меса
* 1 мања главица црног лука (ситно сецкана)
* 1 чен белог лука
* прстохват суве или свеже мајчине душице
* ¼ кашичице соли
* 1 жуманце
* 60 г рендане моцареле
* биљно уље (за пржење или подмазивање)

Припрема:

Ако тражите начин да у своју исхрану уврстите и поврће – ови медаљони од тиквица са ћурећим месом су право решење.

Комбинација сочних тиквица, благог меса и топивог сира даје јело које је истовремено лагано и заситно. Идеални су за ручак, вечеру или чак као оброк за понети, а посебно их воле и деца.

Нарендајте тиквице, посолите их и оставите да пусте воду 10 минута. Затим их добро оцедите. Нарендајте кромпир и шаргарепу, ситно исецкајте црни и бели лук, па све помешајте с јајима, гризом, першуном и зачинима.

У другој посуди сједините млевено ћуреће месо, сецкани лук и бели лук, мајчину душицу, со, жуманце и рендану моцарелу. Добро измешајте.

У поврћну смесу додајте месни део и све заједно добро сједините. Обликујте медаљоне рукама (по жељи можете користити кашику). Пржите их у тигању на мало уља или пеците у рерни на 200°Ц око 25 минута, док не порумене.

Пријатно!

(Super Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НОВИ БИКОВСКИ ТРЕНД? Три алт‑криптовалуте које треба пратити у јуну