ПАСТРМКА ИЗ РЕРНЕ СА КРОМПИРОМ: Ручак без много труда
Када вам је потребан здрав и укусан оброк који се сам припрема у рерни, пастрмка с кромпиром је прави избор. Све се слаже у један плех, без велике гужве у кухињи, а резултат је сочна риба с хрскавим кромпиром — савршен спој за недељни ручак или лагану вечеру.
FOTO: Novosti
Састојци (за 2 особе):
- 2 пастрмке (очишћене)
- 500 г кромпира (цео или у крупним комадима)
- 3 чена белог лука
- 1 лимун
- маслиново уље
- Свежи или сушени зачини: першун, рузмарин, тимијан
- Со и бибер
Припрема:
Кромпир:
Ољуштите цео мали кромпир или исеците већи на пола. Скувајте га у сланој води 7–8 минута – само да мало омекша. Оцедите и оставите са стране.
Пастрмка:
Очистите рибу, осушите папирним убрусом, па унутрашњост зачините сољу, бибером и белим луком. Убаците по неколико колутова лимуна и гранчицу зачина.
Плех:
Обложите плех пек папиром. Распоредите обарени кромпир, па између њих ставите пастрмке. Све прелијте са мало маслиновог уља и, ако желите, додајте неколико листића путера за бољи укус.
Печење:
Пећи у загрејаној рерни на 200 °C 25–30 минута, док риба не порумени, а кромпир добије златну корицу.
Служите:
Уз лимун, зелену салату или сезонско поврће.
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)