ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља

Milena Tomasevic

04. 08. 2025. у 20:39

Свежа риба, сочне козице, маслиново уље и мирис рузмарина — све што вам треба за прави медитерански оброк на жару. Овај једноставан, али ефектан рецепт идеалан је за летње ручкове уз чашу вина и добро друштво.

ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља

FOTO: Novosti

Састојци (за 2 особе):

  • 2 свежа комада ораде (око 300–400 г по риби)
  • 6–8 већих козица
  • 2–3 чена белог лука
  • 1 лимун (или лимета)
  • Маслиново уље
  • Рузмарин (свежи или сушени)
  • Со и бибер
  • По жељи: першун, тимијан, чили уље

Припрема:

Очистите ораду и добро исперите. 

У чинији помешајте маслиново уље, сецкани бели лук, лимунов сок, рузмарин, со и бибер. Натрљајте рибу и козице. Унутра можете ставити неколико кришки лимуна и гранчицу рузмарина.

Загрејте роштиљ и подмажите решетку уљем да се риба не залепи. Пеците ораду око 6–8 минута по страни, у зависности од величине. Не окрећите је често — само једном, кад се лепо испече са једне стране. Козице пеците 3-4 минута по страни. 

Послужити ораду и козице уз маслиново уље, лимун, кувани кромпир са першуном или свеже поврће са роштиља (тиквице, паприке, парадајз...).

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.

27. 09. 2025. у 11:29

Коментари (0)

КАКВА ИЗДАЈА! Кошаркаш Партизана потписује за Црвену звезду