ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља
Свежа риба, сочне козице, маслиново уље и мирис рузмарина — све што вам треба за прави медитерански оброк на жару. Овај једноставан, али ефектан рецепт идеалан је за летње ручкове уз чашу вина и добро друштво.
FOTO: Novosti
Састојци (за 2 особе):
- 2 свежа комада ораде (око 300–400 г по риби)
- 6–8 већих козица
- 2–3 чена белог лука
- 1 лимун (или лимета)
- Маслиново уље
- Рузмарин (свежи или сушени)
- Со и бибер
- По жељи: першун, тимијан, чили уље
Припрема:
Очистите ораду и добро исперите.
У чинији помешајте маслиново уље, сецкани бели лук, лимунов сок, рузмарин, со и бибер. Натрљајте рибу и козице. Унутра можете ставити неколико кришки лимуна и гранчицу рузмарина.
Загрејте роштиљ и подмажите решетку уљем да се риба не залепи. Пеците ораду око 6–8 минута по страни, у зависности од величине. Не окрећите је често — само једном, кад се лепо испече са једне стране. Козице пеците 3-4 минута по страни.
Послужити ораду и козице уз маслиново уље, лимун, кувани кромпир са першуном или свеже поврће са роштиља (тиквице, паприке, парадајз...).
Пријатно!
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)