ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља
Свежа риба, сочне козице, маслиново уље и мирис рузмарина — све што вам треба за прави медитерански оброк на жару. Овај једноставан, али ефектан рецепт идеалан је за летње ручкове уз чашу вина и добро друштво.

FOTO: Novosti
Састојци (за 2 особе):
- 2 свежа комада ораде (око 300–400 г по риби)
- 6–8 већих козица
- 2–3 чена белог лука
- 1 лимун (или лимета)
- Маслиново уље
- Рузмарин (свежи или сушени)
- Со и бибер
- По жељи: першун, тимијан, чили уље
Припрема:
Очистите ораду и добро исперите.
У чинији помешајте маслиново уље, сецкани бели лук, лимунов сок, рузмарин, со и бибер. Натрљајте рибу и козице. Унутра можете ставити неколико кришки лимуна и гранчицу рузмарина.
Загрејте роштиљ и подмажите решетку уљем да се риба не залепи. Пеците ораду око 6–8 минута по страни, у зависности од величине. Не окрећите је често — само једном, кад се лепо испече са једне стране. Козице пеците 3-4 минута по страни.
Послужити ораду и козице уз маслиново уље, лимун, кувани кромпир са першуном или свеже поврће са роштиља (тиквице, паприке, парадајз...).
Пријатно!

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)