ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља

Milena Tomasevic

04. 08. 2025. у 20:39

Свежа риба, сочне козице, маслиново уље и мирис рузмарина — све што вам треба за прави медитерански оброк на жару. Овај једноставан, али ефектан рецепт идеалан је за летње ручкове уз чашу вина и добро друштво.

ОРАДА И КОЗИЦЕ СА РОШТИЉА: Летњи укус са роштиља

FOTO: Novosti

Састојци (за 2 особе):

  • 2 свежа комада ораде (око 300–400 г по риби)
  • 6–8 већих козица
  • 2–3 чена белог лука
  • 1 лимун (или лимета)
  • Маслиново уље
  • Рузмарин (свежи или сушени)
  • Со и бибер
  • По жељи: першун, тимијан, чили уље

Припрема:

Очистите ораду и добро исперите. 

У чинији помешајте маслиново уље, сецкани бели лук, лимунов сок, рузмарин, со и бибер. Натрљајте рибу и козице. Унутра можете ставити неколико кришки лимуна и гранчицу рузмарина.

Загрејте роштиљ и подмажите решетку уљем да се риба не залепи. Пеците ораду око 6–8 минута по страни, у зависности од величине. Не окрећите је често — само једном, кад се лепо испече са једне стране. Козице пеците 3-4 минута по страни. 

Послужити ораду и козице уз маслиново уље, лимун, кувани кромпир са першуном или свеже поврће са роштиља (тиквице, паприке, парадајз...).

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: Ситуација је више него критична, убијају нам људе

ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"

НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.

25. 10. 2025. у 19:17

Коментари (0)

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво