РЕЦЕПТ: Пилетина и чери орзо тестенина
Кремаста орзо тестенина са сочним комадима пилетине, свежим чери парадајзом и спанаћем прави је оброк који спаја медитеранске укусе и брзу припрему. Ово јело је савршено за топле вечере или лагани ручак, а његова боја и арома ће вас освојити на први залогај.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 250 гр тестенине орзо
- 300 гр пилећег белог меса
- 250 мл павлаке за кување
- 1 главица црног лука
- 1 коцка за супу
- 3 чена белог лука
- 2 шаргарепе
- бабу спанаћ
- чери парадајз
- 1 конзерва сецканог парадајза
- 2 кашике пасте од парадајза
- босиљак, бибер, со
Припрема
Бело месо пропржити на маслиновом уљу и склонити са стране. У истој посуди упржити црни лук, бели лук, шаргарепу. Додати тестенину орзо, налити воду у којој је растворена коцка за супу, додати сецкани парадајз, павлаку за кување. Пасту кувати на тихој ватри око 45 минута да остане сочна. Када је тестенина скувана додати baby спанаћ, пасту од парадајза и бело месо.
Пријатно!
Препоручујемо
ДОМАЋИ ХУМУС ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Једноставан за припрему, а за свачији укус
27. 12. 2025. у 07:00
САЛАТА ОД АВОКАДА: Укусни авокадо са дресингом од лимете и меда
26. 12. 2025. у 21:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)