ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА СА ПАПРИКОМ И КРОМПИРО: Рецепт за домаћи специјалитет.
Једноставно, укусно и хранљиво јело које спаја традицију и топлину домаће кухиње.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 500 гр пилеће џигерице
- 2 мала црна лука
- 4 чена белог лука
- 2 средња кромпира
2 паприке зелена и црвена
мало љуте паприке (по жељи)
2 ловорова листа
1/2 чаше белог вина
со и црни бибер
1 кашичица црвене паприке
1 кашичица пилећег бујона
маслиново уље
2 кашике соја соса
У дубоком тигању прво пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте џигерице, исечене на комаде и кувајте док не промене боју са обе стране. Додајте бели лук исечен на кришке, кромпир исечен не превише крупно и помешајте их са џигерицама док се не загреју, а затим прелијте вином. Додајте ловоров лист и бели лук. Оставите док вино не испари. Додајте паприке исечене на тракице. Посолите црвеном паприком, црним бибером, 2 кашике соја соса. Додајте 1 шољу пилећег бујона. Поклопите и оставите да се састојци кувају 10-15 минута. Поспите мало першуна и послужите.
Пријатно!
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)