КРОМПИР СА РАСТОПЉЕНИМ СИРОМ И ЗАЧИНИМА: Рецепт за тигањ пун укуса
Једноставан рецепт за укусан оброк – кромпир у тигању, зачини и растопљени сир. Брзо се спрема, мирише на медитеран, а савршен је за ручак или вечеру.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 800 гр кромпира
- 2 парадајза
- 150 г ренданог сира
- 1 кашика путера
- 2 кашике маслиновог уља
- 3 чена белог лука
- ½ везе свежег першуна
- 1 кашичица црвене паприке
- 1 кашичица рузмарина
- 1 кашичица тимијана
- ½ кашичице црног бибера
- со по укусу
- мајонез
Припрема
Кромпир ољуштите, исеците на средње коцке и кратко обарите. Оцедите и оставите са стране. У тигању загрејте путер и маслиново уље. Додајте ситно исецкан бели лук и кратко пропржите, тек да замирише. Убаците зачине – паприку, рузмарин, тимијан и бибер – и промешајте неколико секунди. Додајте полукувани кромпир и добро га пропржите у зачинима. Сипајте исецкан парадајз, промешајте и поклопите. Кувајте 5–6 минута на средњој ватри. Посолите и умешајте свеж сецкани першун. Површину кромпира посипајте ренданим сиром, поклопите и оставите 3–5 минута да се сир лепо растопи.
Служите топло, уз кашику мајонеза за освежавајући контраст.
Пријатно!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)