КРЕМАСТИ ЊОКИ СА ПАПРИКАМА И СОСОМ ОД СИРА: Рецепт за брзу и кремасту вечеру
Брза, кремаста и мирисна вечера – савршена за дане када желите нешто утешно и укусно за 20 минута.
ФОТО: Novosti
Сстојци:
- 500 гр њока
- 1 црвена паприка
- 1 жута паприка
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 200 мл павлаке (30%)
- 100 гр жутог сира (чедар, гауда...)
- 50 гр пармезана
- 1 кашика путера
- 1 кашичица млевене слатке паприке
- ½ кашичице љуте паприке (по жељи)
- со и бибер по укусу
- свеж першун за посипање
Припрема:
Припрема поврћа:
Паприке исецкајте на траке или коцкице. Црни лук ситно исецкајте, а бели лук пропустите кроз пресу.
Пржење:
У великом тигању загрејте путер. Додајте лук и динстајте док не постане стакласт. Убаците паприке и динстајте 5 минута. Додајте бели лук и пржите још 1 минут.
Зачињавање и сос:
Додајте со, бибер, слатку и (опционо) љуту паприку. Сипајте павлаку и кратко прокувајте. Умешајте рендани жути сир и пармезан – мешајте док се сос не згусне.
Кување њока:
Кувајте њоке у сланој води према упутству (обично 2–3 минута, док не испливају).Оцеђене њоке додајте у тигањ са сосом и лагано промешајте.
Сервирање:
Поспите свежим першуном и одмах послужите.
Пријатно!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)