КРОМПИР СА ПЕСТОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Рецепт за хрскави кромпир

Milena Tomasevic

12. 09. 2025. у 11:11

Овај кромпир је хит на свакој вечери – хрскав споља, мекан изнутра и препун ароме песта од босиљка и сира. Савршен као прилог уз месо, рибу или као самостална ужина!

КРОМПИР СА ПЕСТОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Рецепт за хрскави кромпир

ФОТО: Novosti

Састојци

  • 1 кг малих кромпира
  • 3 кашике зеленог песта
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 3 кашике ренданог пармезана
  • 2 чена белог лука 
  • 1 кашичица соли
  • ½ кашичице бибер
  • першун за посипање

Припрема

Добро оперите кромпир и кувајте га у кори око 10 минута, док мало не омекша, али се не распадне. Оцедите и преполовите. У великој посуди помешајте песто, маслиново уље, бели лук, пармезан, со и бибер. Додајте кромпир и добро га премажите маринадом. Поређајте кромпир пресеченом страном надоле на плех обложен папиром за печење. Пеците на 200°C (горе и доле) 30-35 минута, док не порумене и не постану хрскаве.Када се испеку, поспите свежим першуном и послужите топло.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУП ЛЕГИТИМИСАО ДРЖАВЉАНЕ БИХ КОД ПИОНИРСКОГ ПАРКА: Пронађен боксер и симболи заставе Албаније

МУП ЛЕГИТИМИСАО ДРЖАВЉАНЕ БИХ КОД ПИОНИРСКОГ ПАРКА: Пронађен боксер и симболи заставе Албаније

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова задржали су М. С. (30) и С. Р. (22) држављане БиХ, због прекршаја из Закона о странцима, док ће против М. С. бити поднета прекршајна пријава и по Закону о оружју и муницији.

07. 10. 2025. у 08:29

АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси

АЈДЕ АНГЕЛА, ШТА ЈЕ ОВО? Столтенберг тврди: НАТО био на корак од распада, Трамп брутално одговорио свима у Алијанси

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп умало је распустио НАТО 2018, али су га европски савезници успели да га убеде да ће повећати војну потрошњу, пише у својим мемоарима бивши генерални секретар блока Јенс Столтенберг.

07. 10. 2025. у 06:45

Коментари (0)