КРОМПИР СА ПЕСТОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Рецепт за хрскави кромпир
Овај кромпир је хит на свакој вечери – хрскав споља, мекан изнутра и препун ароме песта од босиљка и сира. Савршен као прилог уз месо, рибу или као самостална ужина!

ФОТО: Novosti
Састојци
- 1 кг малих кромпира
- 3 кашике зеленог песта
- 3 кашике маслиновог уља
- 3 кашике ренданог пармезана
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица соли
- ½ кашичице бибер
- першун за посипање
Припрема
Добро оперите кромпир и кувајте га у кори око 10 минута, док мало не омекша, али се не распадне. Оцедите и преполовите. У великој посуди помешајте песто, маслиново уље, бели лук, пармезан, со и бибер. Додајте кромпир и добро га премажите маринадом. Поређајте кромпир пресеченом страном надоле на плех обложен папиром за печење. Пеците на 200°C (горе и доле) 30-35 минута, док не порумене и не постану хрскаве.Када се испеку, поспите свежим першуном и послужите топло.
Пријатно!

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ВЕНЧАЊЕ У АНГОЛИ, ПА У СМЕДЕРЕВУ: Шта наша тамнпута снајка каже о српској свадби (ВИДЕО)
МЕШОВИТИ бракови све су учесталији последњих година. Имали смо прилике да видимо бројне лепотице из иностранства које су љубав пронашле у Србији и са својим партнерима овде наставили живот.
12. 09. 2025. у 10:31
Коментари (0)