ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак

Milena Tomasevic

25. 09. 2025. у 14:00

Ако тражите укусан, брз и потпуно посни оброк, печена црвена паприка је право решење. Слатка и ароматична, лако се припрема, не захтева много састојака и савршено се слаже уз домаћи хлеб или било коју житарицу.

ПЕЧЕНА ЦРВЕНА ПАПРИКА ИЗ РЕРНЕ: Лагани посни ручак

ФОТО: Novosti

Састојци

  • црвена паприка (количина по жељи)
  • со и бибер
  • мало уља
  • неколико коцкица маргарина

Припрема

Паприке добро оперите и ставите целе у плех. Пеците у рерни загрејаној на 200 °Ц док не порумене с једне стране, затим их окрените и пеците још неколико минута. Печене паприке пребаците у чинију и поклопите или прекријте кесом како би се напариле – тако ће се лакше љуштити. Огулите им кожицу и исеците на тракице. На тигању загрејте мало уља, додајте паприку, посолите, побиберите и кратко пропржите да омекша.Пред сам крај убаците неколико коцкица маргарина, промешајте и склоните са рингле.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете