ПЕЧЕНО МЕСО СА ПОВРЋЕМ: Рецепт за укусно месо у ароматичном сосу - Прави избор за породични ручак или вечеру
СЕЦКАНО месо печено заједно са шареним поврћем и ароматичним сосом прави је избор за породични ручак или вечеру. Комбинација јагњетине и говедине са патлиџаном, кромпиром, паприком и парадајзом даје богат укус, а укусан сос употпуњује цео оброк.
ФОТО: Novosti
Састојци:
Месо и поврће:
- 600 гр сецканог меса (јагњетина и говедина)
- 2 велика патлиџана
- 2–3 кромпира
- 2 црна лука
- 4 зелене паприке
- 3 парадајза
- 9 чена белог лука
Сос:
- 1 кашика парадајз соса
- 1 кашичица сушеног тимијана
- 1 кашичица црвене паприке + мало љуте папричице
- 1 кашичица кима
- 1 кашичица црног бибера
- 1 кашичица соли
- 1,5 шоље воде
- ½ шоље маслиновог уља
Припрема:
Исеците све поврће на коцкице (до 2 цм). Патлиџан потопите у слану воду 15–20 минута, исперите и осушите.
У великом тигању или чинији помешајте сецкано месо, поврће и ољуштени бели лук.
У посуди помешајте све састојке за сос и прелијте преко меса и поврћа. Добро промешајте и равномерно распоредите у плеху.
Покријте и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око сат времена.
Скините поклопац и оставите још 10–15 минута да поврће и месо порумене.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО:
ШАМПИОНИ У ФОКУСУ: Страхиња Тривковић дипломата знања и спорта
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ПРАВИ ЛЕСКОВАЧКИ АЈВАР: Странци су спремни да га плате сувим златом
25. 09. 2025. у 17:30
ПАЛАЧИНКЕ ОД СПАНАЋА: Здрав доручак за само неколико минута (ВИДЕО)
17. 09. 2025. у 07:33
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)