ШАРЕНИ ПОВРТНИ ЛОНАЦ ИЗ РЕРНЕ: Савршен спој укуса свежег поврћа и мирисног биља
Лагано, здраво и пуно боја — прави празник за очи и непце! Може се послужити као лагани ручак, прилог уз месо или вегетаријанско главно јело.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 2 средње тиквице
- 2 средња кромпира
- 2 парадајза
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица биља (мешавина оригана, мајчине душице и босиљка)
- со и бибер по укусу
- рендани пармезан или моцарела за посипање
Припрема
Оперите све састојке. Исеците тиквице, кромпир, парадајз и лук на танке, равномерне кришке. У малој чинији помешајте маслиново уље, млевени бели лук, мешавину биља, со и бибер. Лагано подмажите ватросталну посуду маслиновим уљем. Поређајте поврће наизменично по бојама (тиквица–кромпир–парадајз–лук) у круг или редове, као шарени мозаик. Премажите припремљеним сосом тако да је поврће добро обложено. Пеците у загрејаној рерни на 190°C око 45–50 минута, док поврће не омекша и благо порумени. (По жељи, 10 минута пред крај, поспите ренданим сиром и вратите у рерну да се лепо отопи.)
Уживајте!
Препоручујемо
РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СЛАНИНОМ: Сочно, ароматично и савршено за породичну вечеру
20. 11. 2025. у 19:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)