ШАРЕНИ ПОВРТНИ ЛОНАЦ ИЗ РЕРНЕ: Савршен спој укуса свежег поврћа и мирисног биља

Milena Tomasevic

30. 10. 2025. у 15:30

Лагано, здраво и пуно боја — прави празник за очи и непце! Може се послужити као лагани ручак, прилог уз месо или вегетаријанско главно јело.

ШАРЕНИ ПОВРТНИ ЛОНАЦ ИЗ РЕРНЕ: Савршен спој укуса свежег поврћа и мирисног биља

ФОТО: Novosti

Састојци

  • 2 средње тиквице
  • 2 средња кромпира
  • 2 парадајза
  • 1 црвени лук
  • 2 чена белог лука
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица биља (мешавина оригана, мајчине душице и босиљка)
  • со и бибер по укусу
  • рендани пармезан или моцарела за посипање

Припрема
Оперите све састојке. Исеците тиквице, кромпир, парадајз и лук на танке, равномерне кришке. У малој чинији помешајте маслиново уље, млевени бели лук, мешавину биља, со и бибер. Лагано подмажите ватросталну посуду маслиновим уљем. Поређајте поврће наизменично по бојама (тиквица–кромпир–парадајз–лук) у круг или редове, као шарени мозаик. Премажите припремљеним сосом тако да је поврће добро обложено. Пеците у загрејаној рерни на 190°C  око 45–50 минута, док поврће не омекша и благо порумени. (По жељи, 10 минута пред крај, поспите ренданим сиром и вратите у рерну да се лепо отопи.)

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО СЕ НАСЛЕЂУЈЕ СЛАВА? Свештеник објашњава правило - шта ако отац има само ћерке?