МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику
МАЂАРСКА кухиња је позната по добро зачињеним јелима на кашику. Ова кремаста чорба од печурака је једно од тих јела.
Мађарска чорба од печурака може се направити с различитим врстама. Употребите јестиве печурке које су вам надохват руке – од шампињона и буковача до лисичарки и вргања. Дубину укуса дају јој зачини, а посебно је незаобилазна димљена црвена паприка у праху. Кисела павлака која се додаје на крају кувања, даће јој кремасту текстуру.
Потребно је:
900 г јестивих печурака по жељи
500 мл млека
250 мл белог вина
125 мл киселе павлаке
90 г путера
5 кашика брашна
4 кашике лимуновог сока
4 кашичице димљене паприке у праху
3 кашичице сушеног копра
3 кашичице сушеног тимијана
2 лука
1 л пилећег бујона
со и бибер по жељи
свежи першун за послуживање
Припрема:
Очистите лук, огулите га и исеците на мање комаде. Растопите путер у већем лонцу и на њему продинстајте лук и исецкане печурке док не омекшају. Подлијте печурке и лук с пилећим бујоном и вином. Додајте сушени копар, тимијан и димљену паприку у праху. Пустите да се чорба кува тако 10-ак минута.
Млеко помешајте с брашном у посебној шерпици. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пребаците добијену смесу у чорбу и кувајте све заједно још 10-ак минута. Посолите и побиберите по жељи. На крају кувања додајте лимунов сок и умешајте киселу павлаку.
Послужите чорбу топлу с кришком хрскавог хлеба.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)