МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику

Татјана Марковић

03. 11. 2023. у 12:22

МАЂАРСКА кухиња је позната по добро зачињеним јелима на кашику. Ова кремаста чорба од печурака је једно од тих јела.

МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику

Фото: Free Images Pixabay

Мађарска чорба од печурака може се направити с различитим врстама. Употребите јестиве печурке које су вам надохват руке – од шампињона и буковача до лисичарки и вргања. Дубину укуса дају јој зачини, а посебно је незаобилазна димљена црвена паприка у праху. Кисела павлака која се додаје на крају кувања, даће јој кремасту текстуру.

Потребно је:

900 г јестивих печурака по жељи
500 мл млека
250 мл белог вина
125 мл киселе павлаке
90 г путера
5 кашика брашна
4 кашике лимуновог сока
4 кашичице димљене паприке у праху
3 кашичице сушеног копра
3 кашичице сушеног тимијана
2 лука
1 л пилећег бујона
со и бибер по жељи
свежи першун за послуживање

Фото: Free Images Pixabay

Припрема:

Очистите лук, огулите га и исеците на мање комаде. Растопите путер у већем лонцу и на њему продинстајте лук и исецкане печурке док не омекшају. Подлијте печурке и лук с пилећим бујоном и вином. Додајте сушени копар, тимијан и димљену паприку у праху. Пустите да се чорба кува тако 10-ак минута.

Млеко помешајте с брашном у посебној шерпици. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пребаците добијену смесу у чорбу и кувајте све заједно још 10-ак минута. Посолите и побиберите по жељи. На крају кувања додајте лимунов сок и умешајте киселу павлаку.

Послужите чорбу топлу с кришком хрскавог хлеба.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ! Спортисти масовно враћају олимпијске медаље освојене у Паризу