НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса
ПОЖЕЛЕЋЕТЕ изнова и изнова да је спремате! Ову оброк салату са тестенином, јајима и шунком појешће у сласт сви укућани.
Када понестане идеја шта да се спрема, оброк салата коју данас предлажемо неодољиво подсећа на руску, јер у рецепт иду и јаја, али и грашак.
Састојци:
* 150 г макарона
* 1 кашичица соли
* 7 тврдо куваних јаја
* 150 г шунке
* 12-15 ротвица
* 1 стабљика младог лука
* 120 г тврдог сира
* 150 г грашка
* 150 г кукуруза из конзерве
* 3 кашике јогурта
* 2 кашике мајонеза
* 1 кашичица сенфа
* со по укусу
* бибер по укусу
Рецепт за оброк салату са тестенином, јајима и шунком:
Улијте воду у шерпу, па оставите да прокључа. Убаците тестенину и кашичицу соли, па кувајте према упутству на паковању. Исецкајте 3 јаја, шунку, ротквице, млади лук, па све промешајте у чинији. Додајте изрендан тврди сир, а потом грашак и кукуруз. Помешајте јогурт, мајонез, сенф, со и бибер по укусу, па прелијте дресинг преко оброк салате.
Преостала 4 јаја преполовите, па ставите са стране по другој чини, убаците већу количину оброк салате унутар ње и служите. Препоручујемо и оброк салату са куваним јајима и кукурузом.
(StvarUkusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЈЕ ПРОВЕРЕН, А УКУС САВРШЕН: Најбрже и најукусније мекике које ћете пробати
05. 12. 2023. у 10:06
ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)