СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ АТМОСФЕРУ: Свечана бела чорба
ЈЕДНОСТАВНА домаћа чорба је увек добар избор!
Потребно:
* пилеће млевено месо, 500 г
* лук, 2 главице
* шаргарепа, 2
* уље, 2 кашике
* јаја, 4
* пиринач, 2 кашике
* брашно, 2 кашике
* павлака, 3 кашике
* со, 2 кашичице
* бибер, 1/2 кашичице
Припрема:
- Очистите, оперите и нарендајте шаргарепу и црни лук. У шерпу ставите нарендано поврће, око 2,5 литре воде, уље, со и ставите да се кува. Посебно направите смесу за куглице од меса. У дубљу посуду ставите млевено месо, два јајета, пиринач, брашно, со, бибер, па све добро промешајте да се смеса изједначи. Кад се шаргарепа и лук скувају, додајте мало воде ако је укувала, па правите од меса мале куглице и убаците их у шерпу са поврћем. Наставите да кувате супу на тихој ватри како се куглице не би распале. Кад су месне куглице куване, умутите два јајета са павлаком и додајте у супу, па пажљиво промешајте да се куглице на распадну. Кувајте чорбу још пар минута, додајте со и бибер по укусу и топло послужите.
(Žena, Super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА САРМА: Укус ће бити фантастичан - савршено гурманско искуство (ВИДЕО)
06. 12. 2023. у 07:00
РЕЦЕПТ ЈЕ ПРОВЕРЕН, А УКУС САВРШЕН: Најбрже и најукусније мекике које ћете пробати
05. 12. 2023. у 10:06
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)