НЕСВАКИДАШЊА ХАРМОНИЈА УКУСА, УКЛАПА СЕ УЗ СВАКО ЈЕЛО: Хрскава салата од печене паприке са пињолима, фетом и босиљком
САЛАТА од печене паприке са додатком пињола, фета сира и босиљка садржи различите укусе, па је прави рај за непца, а лепо ће да се уклопи као прилог уз сваког јело.
Салата од печене паприке са пињолима, фета сиром и свежим босиљком биће савршен додатак јелима, а одлична је јер је уједно и прилог и салата. Салата изгледа предивно на послужавнику и може се јести са тостираним хлебом, пљескавицама на жару или пилећим ћевапима.
Потребно:
* 4 паприке бабуре
* свежањ свежег босиљка
* 1 чен белог лука
* 150 г фета сира
* црне маслине
* маслиново уље
* сирће
* бибер и со по укусу
* 100 г пињола
Рецепт:
Почните тако што ћете половине паприке окренути надоле на плех за печење обложен алуминијумском фолијом. Пеците их док не поцрне. Ставите печене паприке у чинију и покријте пластичном фолијом. Када се паприке охладе, љуска ће се одмах ољуштити. Печене паприке исеците на кришке и прелијте маслиновим уљем, сирћетом, белим луком, босиљком, ориганом, шећером, сољу и бибером. Оставите мешавину у фрижидеру најмање један сат или преко ноћи.У међувремену, тостирајте пињоле у малом тигању да побољшате њихов укус. Кад се паприке охладе лепо их поређати на тањир и посути фета сиром, маслинама и тостираним пињолима. Уживајте!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (1)