НЕСВАКИДАШЊА ХАРМОНИЈА УКУСА, УКЛАПА СЕ УЗ СВАКО ЈЕЛО: Хрскава салата од печене паприке са пињолима, фетом и босиљком

Novosti online

01. 01. 2024. у 18:00

САЛАТА од печене паприке са додатком пињола, фета сира и босиљка садржи различите укусе, па је прави рај за непца, а лепо ће да се уклопи као прилог уз сваког јело.

НЕСВАКИДАШЊА ХАРМОНИЈА УКУСА, УКЛАПА СЕ УЗ СВАКО ЈЕЛО: Хрскава салата од печене паприке са пињолима, фетом и босиљком

Фото Shutterstock

Салата од печене паприке са пињолима, фета сиром и свежим босиљком биће савршен додатак јелима, а одлична је јер је уједно и прилог и салата. Салата изгледа предивно на послужавнику и може се јести са тостираним хлебом, пљескавицама на жару или пилећим ћевапима.

Потребно:

* 4 паприке бабуре

* свежањ свежег босиљка
* 1 чен белог лука
* 150 г фета сира
* црне маслине
* маслиново уље
* сирће
* бибер и со по укусу
* 100 г пињола

Рецепт:

Почните тако што ћете половине паприке окренути надоле на плех за печење обложен алуминијумском фолијом. Пеците их док не поцрне. Ставите печене паприке у чинију и покријте пластичном фолијом. Када се паприке охладе, љуска ће се одмах ољуштити. Печене паприке исеците на кришке и прелијте маслиновим уљем, сирћетом, белим луком, босиљком, ориганом, шећером, сољу и бибером. Оставите мешавину у фрижидеру најмање један сат или преко ноћи.У међувремену, тостирајте пињоле у ​​малом тигању да побољшате њихов укус. Кад се паприке охладе лепо их поређати на тањир и посути фета сиром, маслинама и тостираним пињолима. Уживајте!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (1)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом