ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке
УМЕСТО мајонеза користе се милерам и јогурт који дају лаган, освежавајућ укус.

Фото Printskrin Youtube
Потребно:
* шаргарепа, 200 г
* грашак, 200 г
* кисели краставчићи, 200 г
* беланца, 5 ком
* јаја, 5 ком
* кромпир, 100 г
* милерам, 50 г
* јогурт 3,2%, 50 г
* лимун,1ком
* со, по укусу
* бибер, по укусу
Припрема:
- Опрано, неољуштено поврће скувати у благо посољеној води и брзо охладити. Јаја тврдо скувати и охладити. Из јаја одстранити жуманца, а беланца насецкати на коцкице величине грашка.
- Поврће ољуштити и исецкати такође на ситне коцкице, као и киселе краставце. У посуди помешати коцкице поврћа, јаја, киселих краставаца и грашак. Све заједно зачинити сољу, бибером и соком од лимуна.
- Салату повезати милерамом и јогуртом и оставити у фрижидеру да се охлади, а укуси прожму. По жељи можете додати и део жуманаца насецканих на коцкице.
(Super recepti/Žena)
Препоручујемо

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДИРЉИВО: Објављена Халидова преписка са директором клинике (ФОТО)
ПЕВАЧ Халид Бешлић опоравља се након што је завршио у болници због здравствених проблема. Вест о његовој болести забринула је многе обожаваоце и естрадне личности, међу којима је Халид цењен и омиљен, а сада се огласио и заступник у НСРС и директор Универзитетског-клиничког центра РС Владо Ђајић.
19. 09. 2025. у 15:33
Коментари (0)