НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Кремаста и окрепљујућа, уз додатак хрскаве сланине
КРЕМАСТА кромпир чорба има доста сланине, савршена је за хладније дане. Врло је ароматична због зачина и лука, а треба вам само један лонац за припрему.
За кремастукромпирчорбу биће довољно да одвојите укупно сат времена за припрему. Сазнајте како се прави!
Потребно:
* 6 трака сланине исечене на мале комаде
* 3 кашике путера
* 200 г црвеног лука, сецканог
* 3 велика чена белог лука, млевена
* 42 г вишенаменског брашна
* 1 кг кромпира ољуштених и исечених на коцкице
* 945 мл пилец́ег бујона
* 475 мл млека
* 155 мл слатке павлаке
* 1 ½ кашичица соли
* 1 кашичица млевене паприке
* ½ кашичице чилија у праху
* 160 г киселе павлаке
* Рендани чедар сир, влашац и додатна павлака и сланина за прелив по жељи
Рецепт за кромпир чорбу:
Корак 1:
Испржите сланину, а затим лук:
За кромпирчорбу прво ставите комаде сланине са мало уља у велики лонац на средње јаку ватру и пржите док сланина не постане хрскава и не порумени. Уклоните комаде сланине и оставите са стране, остављајуц́и маст у шерпи. У преостало уље и масноћу од сланине додајте путер и сецкани лук и пржите на средњој темепратури док лук не омекша (3-5 минута). Додајте бели лук и пржите док не замирише (око 30 секунди). Поспите брашно по састојцима у шерпи и мешајте док смеса не постане глатка за кромпир чорбу (по потреби користите мутилицу).
Корак 2:
Додајте кромпир и друге састојке:
Додајте кромпир исечен на коцкице у шерпу заједно са пилец́им бујоном, млеком, слатком павлаком, сољу, бибером и чилијем у праху. Добро промешајте. Пустите да проври и кувајте док кромпир не омекша када га пробушите виљушком (око 10 минута). Смањите топлоту да проври и извадите отприлике половину охлађене супе у блендер и измиксирајте док маса не постане глатка. Пасирану супу вратите у шерпу и додајте киселу павлаку и претходно испржене комаде сланине, а потом добро промешајте. Оставите чорбу да се крчка 15 минута пре сервирања. При сервирању, одозго додајте павлаку, сланину, чедар сир или влашац. Уживајте у кромпир чорби!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)