И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
Потаж од грашка је изузетно једноставан за припрему, буде готов врло брзо, а толико је здрав и укусан да га и деца обожавају.
![И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав](/data/images/2022-07-14/247800_shutterstock-439692283_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Испробајте и потаж са јабукама и шаргарепом. Потаж од грашка прави се без трунке павлаке за кување или неког сличног додатка. Сазнајте како се прави потаж од грашка!
Састојци:
1 кашика маслиновог уља
1 лук средње величине, исечен на коцкице
250 грама кромпира средње величине, исеченог на коцкице
600 мл бујона од поврћа
500 грама смрзнутог или свежег грашка
10 листова свеже менте
со и бибер, по укусу
За украшавање:
2-3 кашике куваног грашка
екстра девичанско маслиново уље
Рецепт за потаж од грашка:
За потаж од грашка загрејте маслиново уље у великом лонцу на средњој ватри. Додајте лук и пржите око 5 минута док не омекша и не постане провидан. Додајте кромпир исечен на коцкице и бујон од поврћа, а када проври, смањите ватру, покријте поклопцем и кувајте 10 минута или док коцкице кромпира не омекшају. Додајте грашак и динстајте 4 минута. Угасите ватру, зачините сољу, бибером и листићима свеже нане. Пустите да се мало охлади пре блендирања.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави](/data/images/2024-01-10/442034_1175_t.jpg?time=1705233113)
ЛЕДЕНА ПОСЛАСТИЦА ОД ЧОКОЛАДЕ И ЛЕШНИКА: Торта која се не пече, а брзо прави
14. 01. 2024. у 17:30
![СПРЕЧАВА ДИЈАРЕЈУ: Супа од шаргарепе, по рецепту доктора из 1908 године СПРЕЧАВА ДИЈАРЕЈУ: Супа од шаргарепе, по рецепту доктора из 1908 године](/data/images/2024-01-10/441988_33254_t.jpg?time=1705316398)
СПРЕЧАВА ДИЈАРЕЈУ: Супа од шаргарепе, по рецепту доктора из 1908 године
13. 01. 2024. у 16:00
![ПИКАНТАН И АРОМАТИЧАН, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Феноменални пребранац са кобасицом ПИКАНТАН И АРОМАТИЧАН, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Феноменални пребранац са кобасицом](/data/images/2024-01-10/441970_991_t.jpg?time=1705155401)
ПИКАНТАН И АРОМАТИЧАН, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Феноменални пребранац са кобасицом
13. 01. 2024. у 19:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)