СА КРОМПИРОМ И ПАСУЉЕМ: Супа је увек добро решење када желите нешто брзо, а укусно

Новости онлине

28. 02. 2024. у 11:11

Супе нису компликоване за прављење, а окрепљују нас током целог дана

СА КРОМПИРОМ И ПАСУЉЕМ: Супа је увек добро решење када желите нешто брзо, а укусно

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 конзерва пасуља 
  • 1 шаргарепа 
  • 2 црна лука 
  • 1 кашика уља 
  • 25 г путера 
  • 1 л воде 
  • 330 г кромпира 
  • 2 кашике парадајз пиреа 
  • 1 кашичица сушеног босиљка 
  • 2-3 чена белог лука 
  • 1 веза першуна 

Припрема: 

У шерпи истопите путер и сипајте уље, па пропржите сецкани црни лук и рендану шаргарепу. Када поврће омекша додајте сецкани кромпир и сипајте воду. Посолите, поклопите и оставите да прокључа. Након тога додајте парадајз пире и лепо промешајте. Побиберите и поспите босиљком, па додајте процеђени пасуљ. Опет промешајте, па поклопите и оставите да се крчка још 5 минута. Затим додајте млевени бели лук и сецкани першун и промешајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

БИЛА ЈЕ ТО ЉУБАВ НА ПРВИ ПОГЛЕД: Ево како је Ања Мит некада говорила о пилоту од кога се разводи