СА КРОМПИРОМ И ПАСУЉЕМ: Супа је увек добро решење када желите нешто брзо, а укусно
Супе нису компликоване за прављење, а окрепљују нас током целог дана

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 конзерва пасуља
- 1 шаргарепа
- 2 црна лука
- 1 кашика уља
- 25 г путера
- 1 л воде
- 330 г кромпира
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 2-3 чена белог лука
- 1 веза першуна
Припрема:
У шерпи истопите путер и сипајте уље, па пропржите сецкани црни лук и рендану шаргарепу. Када поврће омекша додајте сецкани кромпир и сипајте воду. Посолите, поклопите и оставите да прокључа. Након тога додајте парадајз пире и лепо промешајте. Побиберите и поспите босиљком, па додајте процеђени пасуљ. Опет промешајте, па поклопите и оставите да се крчка још 5 минута. Затим додајте млевени бели лук и сецкани першун и промешајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику
03. 11. 2023. у 12:22

СКУВАЛИ СТЕ СУПУ? Спремите брзи сос од четири састојка и - ето ручка (ФОТО)
03. 02. 2023. у 11:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)