ЈАГЊЕЋА СУПА: Само један тањир елиминише прехладу у трену
Супа од јагњетине садржи значајне састојке за децу и старије људе, посебно јер је богата калцијумом због чега је одлична и за кости и зглобове.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 6 јагњећих ногица
- 3 главице црног лука, ољуштеног и исецканог
- 1 исецкан парадајз
- 2 љуте папричице
- 1 чено белог лука
- 1 кафена кашика црног бибера
- 1/2 супене кашике ђумбира
- 1/2 кафена кашика куркуме
- рукохват коријандера
- вода (отприлике 5 шоља)
- со
- уље
Припрема:
Оперите јагњеће ногице под млазом воде. Ставите их у шерпу, а потом додајте куркуму, кардамон, со и црни бибер. Сипајте 5 шоља воде и кувајте на најјачој температури око 10 минута.
У међувремену загрејте уље у тигању и додајте исецкани лук и љуту паприку. Кувајте све док се лук не искристалише и постане провидан. Следеће, додајте ђумбир и бели лук. Оставите да се састојци динстају око пола минута. Потом додајте парадајз. Кувајте још пар минута, а потом склоните са рингле.
Сада би требало да су се јагњеће ногице скувале. Склоните поклопац и проверите, а затим додајте претходно добијене састојке у шерпу. Оставите да се све заједно кува још 10 минута.
На крају можете да додате још воде, ако желите да супа буде ређа или неки од зачина по вашем избору.
(Ona)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)