ЈАГЊЕЋА СУПА: Само један тањир елиминише прехладу у трену
Супа од јагњетине садржи значајне састојке за децу и старије људе, посебно јер је богата калцијумом због чега је одлична и за кости и зглобове.
Састојци:
- 6 јагњећих ногица
- 3 главице црног лука, ољуштеног и исецканог
- 1 исецкан парадајз
- 2 љуте папричице
- 1 чено белог лука
- 1 кафена кашика црног бибера
- 1/2 супене кашике ђумбира
- 1/2 кафена кашика куркуме
- рукохват коријандера
- вода (отприлике 5 шоља)
- со
- уље
Припрема:
Оперите јагњеће ногице под млазом воде. Ставите их у шерпу, а потом додајте куркуму, кардамон, со и црни бибер. Сипајте 5 шоља воде и кувајте на најјачој температури око 10 минута.
У међувремену загрејте уље у тигању и додајте исецкани лук и љуту паприку. Кувајте све док се лук не искристалише и постане провидан. Следеће, додајте ђумбир и бели лук. Оставите да се састојци динстају око пола минута. Потом додајте парадајз. Кувајте још пар минута, а потом склоните са рингле.
Сада би требало да су се јагњеће ногице скувале. Склоните поклопац и проверите, а затим додајте претходно добијене састојке у шерпу. Оставите да се све заједно кува још 10 минута.
На крају можете да додате још воде, ако желите да супа буде ређа или неки од зачина по вашем избору.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)