ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно

Новости онлине

29. 04. 2024. у 13:00

Спремите себи и својој породици витаминску чорбицу за јачање целог тела.

ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  артичоке-чичоке 150 гр
  • вода 500 мл
  • сок парадајза 500 мл
  • бели лук 3 већа чена
  • слатка млевена црвена паприка 1/2 кафене кашикице
  • цимет 3-4 прстохвата
  • шећер 2 кафене кашикице
  • со по укусу
  • свежа жалфија око 5 листова
  • путер равна супена кашика

Припрема:

Чичоке очистимо исечемо на коцке па пропржимо на посољеном путеру до благо златне боје.

У пола литре воде кувамо танко сечене листиће белог лука, цимет, со, шећер, црвена слатка млевена паприка и чичоке претходно пропржене на маслацу и све заједно кувамо око 10 мин, па додамо сок од парадајза, досолимо по потреби и додамо ситно сецкану свежу жалфију па пустимо да проври.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске

ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске

ОДРЖАЋЕ се референдум о независности Републике Српске од Босне и Херцеговине, а његов датум биће тек одређен, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за ТАСС на маргинама Петербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).

07. 06. 2024. у 07:51

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?

ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.

06. 06. 2024. у 15:23

Коментари (0)

НИЈЕ СВЕ ИЗАШЛО У ЈАВНОСТ! Слободан Војиновић открива за Новости шта је све Ђоковић доживео на Ролан Гаросу и зашто се то десило