ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно
Спремите себи и својој породици витаминску чорбицу за јачање целог тела.
Састојци:
- артичоке-чичоке 150 гр
- вода 500 мл
- сок парадајза 500 мл
- бели лук 3 већа чена
- слатка млевена црвена паприка 1/2 кафене кашикице
- цимет 3-4 прстохвата
- шећер 2 кафене кашикице
- со по укусу
- свежа жалфија око 5 листова
- путер равна супена кашика
Припрема:
Чичоке очистимо исечемо на коцке па пропржимо на посољеном путеру до благо златне боје.
У пола литре воде кувамо танко сечене листиће белог лука, цимет, со, шећер, црвена слатка млевена паприка и чичоке претходно пропржене на маслацу и све заједно кувамо око 10 мин, па додамо сок од парадајза, досолимо по потреби и додамо ситно сецкану свежу жалфију па пустимо да проври.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
18. 04. 2024. у 13:00
ПОСНА КИМ ЧОРБА: Брза припрема и јефтини састојци, веома укусна и освежавајућа
04. 04. 2024. у 17:32
ДОДИК ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Одржаћемо референдум о независности Републике Српске
ОДРЖАЋЕ се референдум о независности Републике Српске од Босне и Херцеговине, а његов датум биће тек одређен, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за ТАСС на маргинама Петербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).
07. 06. 2024. у 07:51
РАТ У УКРАЈИНИ: Опсежан напад Русије, пожар код Кијева
РАТ у Украјини - 835. дан.
07. 06. 2024. у 07:40
НЕКАД БИЛИ БЛИСКИ, ПРЕКИНУЛИ КОНТАКТ: Зашто Ноле и Ана више не причају?
ОДНОС Ане Ивановић и Новака Ђоковића дуго је тема спекулација и нагађања, а како и не би када се знају још од малих ногу и када је свима добро позато да су некада били изузетно блиски.
06. 06. 2024. у 15:23
Коментари (0)