ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно

Новости онлине

29. 04. 2024. у 13:00

Спремите себи и својој породици витаминску чорбицу за јачање целог тела.

ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  артичоке-чичоке 150 гр
  • вода 500 мл
  • сок парадајза 500 мл
  • бели лук 3 већа чена
  • слатка млевена црвена паприка 1/2 кафене кашикице
  • цимет 3-4 прстохвата
  • шећер 2 кафене кашикице
  • со по укусу
  • свежа жалфија око 5 листова
  • путер равна супена кашика

Припрема:

Чичоке очистимо исечемо на коцке па пропржимо на посољеном путеру до благо златне боје.

У пола литре воде кувамо танко сечене листиће белог лука, цимет, со, шећер, црвена слатка млевена паприка и чичоке претходно пропржене на маслацу и све заједно кувамо око 10 мин, па додамо сок од парадајза, досолимо по потреби и додамо ситно сецкану свежу жалфију па пустимо да проври.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЦЕНАРИЈУ КОЈИ НИКО НИЈЕ НИ САЊАО: Народ је био у заблуди (ВИДЕО)