ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Укусна, сочна, нико не може да јој одоли
Нека посна салата са поврћем и макаронама буде ваш избор за данас.

Foto: Jutjub/Printskrin/Mama Buba
Састојци:
- 230 г макарона
- 1,5 штап целера
- 1 паприка
- 1 љубичасти лук
- 1 шаргарепа
- 3-4 кисела краставца
За дресинг:
- 3/4 шоље посне киселе павлаке
- 1/2 шоље мајонеза
- 1/4 шоље сока од киселих краставаца
- 2 кашике сенфа
- 2 кашике сирћета
- 2 кашичице шећера
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- мало першуна
Припрема:
Макарону скувајте, па оцедите. Затим им додајте сецкани целер, паприку, љубичасти лук, шаргарепу и кисели краставац. Промешајте. У другој посуди помешајте посну киселу павлаку, посни мајонез, сенф, сок од киселих краставаца, шећер, па посолите и побиберите. Све добро сједините, па додајте сецкани першун. Прелијте дресинг преко салате и промешајте, па оставите да одстоји минимум сат времена у фрижидеру или преко ноћи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКА ПОСНА САЛАТА: Једноставна, а укусна, одушевиће вас на први залогај
24. 04. 2024. у 11:00

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)