ИТАЛИЈАНСКА САЛАТА: Долази у разним варијантама, али се за укус увек тврди да је фантастичан
Једнако је добра и као прилог и као оброк. Италијанска салата је прави медитерански специјалитет. Тако богата укусима и бојама сигурно ће вам освежити ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100г макарона
- 4 кришке тост-хлеба
- пармезан
- 10 комада чери парадајза, исеченог на половине или четвртине.
- ајсберг салата
- моцарела сир, исечен на коцке
- пола главице црвеног лука, сечен на коцкице
- 50г црних маслина
За дресинг:
- 2 кашике сирћета
- две кашичице сенфа
- мало соли
- чен белог лука
- кашичица меда
- босиљак
- маслиново уље
Припрема:
Скувајте макароне и одложите по страни да се охладе.
За салату припремите дубљу чинију, а за дресинг мању.
Тост препеците у рерни пет мнута, да постане хрскав, па га затим исеците на коцкице.
У чинију за салату убаците парадајз, цепкану салату, моцарелу, црвени лук и маслине.
У мању чинију помешајте сирће, сенф, мед, со, исецкани бели лук, босиљак и маслиново уље. Промешајте док се не сједине сви састојци теже структуре.
Прелијте салату дресингом, али постепено, да бисте били сигурни да вам је потаман укус.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10

САЛАТА ОД ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Витаминска бомба која се лако прави
05. 05. 2024. у 07:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (1)