САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Новости онлине

09. 05. 2024. у 17:00

Салата на тајландски начин прави се са сезонским поврћем и грилованом свињетином, а врло лако се припрема.

САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свињског врата, танко исеченог
  • 6 ченова белог лука, згњечених
  • 60 мл парадајз соса
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 кашика уља
  • 1 кашика рибљег соса
  • 1 кашика кикирики путера
  • 1 кашика слатког чили соса
  • 1 кашичица шећера
  • 1/2 везе нане, убраних листова
  • 1 мали бели лук, танко насечен на колутове
  • 250 г клица пасуља
  • кришке лимете, за сервирање
  • 1/2 везе дивље нане, листови
  • 1 кисели краставац, исечен
  • 1 јапанска ротквица, исечена
  • 55 г шећера
  • 1 шаргарепа, исечена на танке тракице

Припрема:

Шаргарепу, јапанску ротквицу исеците на танке тракице, попут шпагета и бели лук на мале колутове. 

Свињетину ставите у ватросталну посуду и додајте бели лук, парадајз сос, бибер и уље. Промешајте да се свињетина добро обложи маринадом. Маринирајте на собној температури док припремате преостале састојке.

Како бисте направили прелив, помешајте рибљи сос, путер од кикирикија, слатки чили сос, шећер и 1 кашику хладне воде у чинији. Оставите на страну.

Свињско месо извадите из маринаде и пеците на роштиљу, у серијама, док не постане лепљиво и угљенисано. На тањир поређајте зачинско биље, лук, клице пасуља и побиберите, а одозго ставите свињетину и одмах сервирајте са кришкама лимете и преливом.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РОНАЛДОВА ТРАКА, БЛАГО РОМАНОВИХ, ОДЕЛО ИЗ ФИЛМА ЈУЖНИ ВЕТАР: Хуманост је добила нову адресу