САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Новости онлине

09. 05. 2024. у 17:00

Салата на тајландски начин прави се са сезонским поврћем и грилованом свињетином, а врло лако се припрема.

САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свињског врата, танко исеченог
  • 6 ченова белог лука, згњечених
  • 60 мл парадајз соса
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 кашика уља
  • 1 кашика рибљег соса
  • 1 кашика кикирики путера
  • 1 кашика слатког чили соса
  • 1 кашичица шећера
  • 1/2 везе нане, убраних листова
  • 1 мали бели лук, танко насечен на колутове
  • 250 г клица пасуља
  • кришке лимете, за сервирање
  • 1/2 везе дивље нане, листови
  • 1 кисели краставац, исечен
  • 1 јапанска ротквица, исечена
  • 55 г шећера
  • 1 шаргарепа, исечена на танке тракице

Припрема:

Шаргарепу, јапанску ротквицу исеците на танке тракице, попут шпагета и бели лук на мале колутове. 

Свињетину ставите у ватросталну посуду и додајте бели лук, парадајз сос, бибер и уље. Промешајте да се свињетина добро обложи маринадом. Маринирајте на собној температури док припремате преостале састојке.

Како бисте направили прелив, помешајте рибљи сос, путер од кикирикија, слатки чили сос, шећер и 1 кашику хладне воде у чинији. Оставите на страну.

Свињско месо извадите из маринаде и пеците на роштиљу, у серијама, док не постане лепљиво и угљенисано. На тањир поређајте зачинско биље, лук, клице пасуља и побиберите, а одозго ставите свињетину и одмах сервирајте са кришкама лимете и преливом.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ДОКЛЕ ВИШЕ? Синер поново копира Ђоковића! Још један Новаков бивши тренер радио са Италијаном!