САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Новости онлине

09. 05. 2024. у 17:00

Салата на тајландски начин прави се са сезонским поврћем и грилованом свињетином, а врло лако се припрема.

САЛАТА ОД ГРИЛОВАНЕ СВИЊЕТИНЕ: Искористите сезонско поврће за салату на тајландски начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свињског врата, танко исеченог
  • 6 ченова белог лука, згњечених
  • 60 мл парадајз соса
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 кашика уља
  • 1 кашика рибљег соса
  • 1 кашика кикирики путера
  • 1 кашика слатког чили соса
  • 1 кашичица шећера
  • 1/2 везе нане, убраних листова
  • 1 мали бели лук, танко насечен на колутове
  • 250 г клица пасуља
  • кришке лимете, за сервирање
  • 1/2 везе дивље нане, листови
  • 1 кисели краставац, исечен
  • 1 јапанска ротквица, исечена
  • 55 г шећера
  • 1 шаргарепа, исечена на танке тракице

Припрема:

Шаргарепу, јапанску ротквицу исеците на танке тракице, попут шпагета и бели лук на мале колутове. 

Свињетину ставите у ватросталну посуду и додајте бели лук, парадајз сос, бибер и уље. Промешајте да се свињетина добро обложи маринадом. Маринирајте на собној температури док припремате преостале састојке.

Како бисте направили прелив, помешајте рибљи сос, путер од кикирикија, слатки чили сос, шећер и 1 кашику хладне воде у чинији. Оставите на страну.

Свињско месо извадите из маринаде и пеците на роштиљу, у серијама, док не постане лепљиво и угљенисано. На тањир поређајте зачинско биље, лук, клице пасуља и побиберите, а одозго ставите свињетину и одмах сервирајте са кришкама лимете и преливом.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”