ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Необичан начин сервирања уз поширана јаја чини је још примамљивијом
Испробајте рецепт за парадајз чорбу, који је мало другачији од оног на који је већина навикла. Главна разлика је што се ова чорба служи заједно са пошираним јајима.
Састојци:
- 1 кг парадајза
- 2 шаргарепе
- 1 црни лук
- 1 паприка
- целер
- 300 мл бујона од поврћа
- со, бибер, першун, шећер, оригано
- маслиново уље
- 4 јајета
- 1 л воде
- 20 мл сирћета
- кашичица соли
Припрема:
На маслиновом уљу пржите шаргарепу. Додајте лук и пржите још мало на истој температури. Додајте целер, со и бибер. Ставите поклопац и крчкајте 5 минута на лаганој ватри. Додајте парадајз који сте претходно бланширали, огулили и пасирали. Додајте 1 кашичицу шећера. Кувајте на лаганој ватри. Затим додајте бујон од поврћа. Зачините ориганом, кувајте 5 минута на лаганој ватри.
Јаја припремамо тако што их разбијемо у 1 литар кључале слане воде у коју додамо 20 мл сирћета. Кувајте 4 минута на лаганој ватри. Сервирајте супу са два поширана јајета посута першуном.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00
ЧОРБА ОД АРТИЧОКЕ: Нискокалорична и пуна витамина, све што вам је данас потребно
29. 04. 2024. у 13:00
УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу
09. 04. 2024. у 11:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)