НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је

Новости онлине

20. 05. 2024. у 13:00

Чувена француска салата Никозија припрема се лако и брзо, а одушевиће вас укусом. Толико је добра да ставите одмах дуплу меру.

НИКОЗИЈА САЛАТА: Феноменална француска салата какву до сада нисте пробали, обожаваћете је

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 мала главица зелене салате
  • 2 тврдо кувана јајета
  • 50 г бораније
  • 2 парадајза
  • 5 ротквица
  • 1/2 шоље маслина без коштице
  • ½ краставца
  • 150 г туњевине из конзерве
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • За прелив:
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 1 чен белог лука
  • 1 кашичица сирћета

Припрема:

Исеците јаја на четвртине, па исецкајте зелену салату. Кувајте боранију у једној шерпи, па кад прокључа, кувајте још пет минута. Онда исеците парадајз на кришке, ротквице на колутове, ољуштите краставац и исеците га на колутове. Отворите туњевину па је оцедите добро од уља. Што ситније исецкајте бели лук. Затим направите прелив, мешањем белог лука, сирћета, уља, соли и бибера. Све састојке сем јаја помешајте у једној чинији, сипајте две трећине прелива па промешајте. На крају, поређајте јаја одозго, прелијте са преосталом 1/3 прелива и украсите сецканим першуном.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ХТЕО САМ ДА ВЕЖЕМ ПЕРТЛУ...: Милан Марић испричао анегдоту из периода када је имао 30 килограма вишка