КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса

Новости онлине

23. 05. 2024. у 14:12

Поред тога што је веома заситна, ова салата допушта бројне модификације и можете је правити у различитим варијантама, у зависности од тога које додатке највише волите, али и шта имате у фрижидеру. Рецепт који вам доносимо представља основну варијанту за најбржу и најједноставнију кус-кус салату.

КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г кус-куса
  • 200 мл вреле воде
  • везица младог црног лука
  • 5 киселих краставчића
  • 2 парадајза
  • со, бибер
  • 3 кашике уља
  • 1 лимун (или две кашике балзамико сирћета)

Припрема:

Сипајте воду у шерпу, па када вода проври скините шерпу са рингле и воду прелијте преко кус-куса. Поклопите и оставите да одстоји десетак минута, колико је потребно кус-кусу да набубри. Потом скините поклопац, добро промешајте кус-кус и оставите да се охлади.

За то време очистите и исецкајте млади црни лук, парадајз и киселе краставчиће.

Кус-кус процедите од вишка воде, прелијте га уљем (најбоље маслиновим), додајте исецкано поврће, а онда и со, бибер и сок од лимуна (или балзамико сирћета), па све лагано промешајте. У салату можете да додате и млади спанаћ, као и исецкан першунов лист.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ШВАЈНШТАЈГЕРОВА ТВ КОЛЕГИНИЦА ОБЈАВИЛА: ОЧЕКУЈЕМ ДЕТЕ! Цела Немачка прича о разводу Ане Ивановић и - овоме