КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса

Новости онлине

23. 05. 2024. у 14:12

Поред тога што је веома заситна, ова салата допушта бројне модификације и можете је правити у различитим варијантама, у зависности од тога које додатке највише волите, али и шта имате у фрижидеру. Рецепт који вам доносимо представља основну варијанту за најбржу и најједноставнију кус-кус салату.

КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г кус-куса
  • 200 мл вреле воде
  • везица младог црног лука
  • 5 киселих краставчића
  • 2 парадајза
  • со, бибер
  • 3 кашике уља
  • 1 лимун (или две кашике балзамико сирћета)

Припрема:

Сипајте воду у шерпу, па када вода проври скините шерпу са рингле и воду прелијте преко кус-куса. Поклопите и оставите да одстоји десетак минута, колико је потребно кус-кусу да набубри. Потом скините поклопац, добро промешајте кус-кус и оставите да се охлади.

За то време очистите и исецкајте млади црни лук, парадајз и киселе краставчиће.

Кус-кус процедите од вишка воде, прелијте га уљем (најбоље маслиновим), додајте исецкано поврће, а онда и со, бибер и сок од лимуна (или балзамико сирћета), па све лагано промешајте. У салату можете да додате и млади спанаћ, као и исецкан першунов лист.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

КАД ИМАТЕ МЕСИЈА СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ! Интер Мајами сања нову сензацију и кује план да елиминише првака Европе