КУС-КУС САЛАТА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ: Једноставан оброк који се лако прави, а пун је укуса
Поред тога што је веома заситна, ова салата допушта бројне модификације и можете је правити у различитим варијантама, у зависности од тога које додатке највише волите, али и шта имате у фрижидеру. Рецепт који вам доносимо представља основну варијанту за најбржу и најједноставнију кус-кус салату.
Састојци:
- 100 г кус-куса
- 200 мл вреле воде
- везица младог црног лука
- 5 киселих краставчића
- 2 парадајза
- со, бибер
- 3 кашике уља
- 1 лимун (или две кашике балзамико сирћета)
Припрема:
Сипајте воду у шерпу, па када вода проври скините шерпу са рингле и воду прелијте преко кус-куса. Поклопите и оставите да одстоји десетак минута, колико је потребно кус-кусу да набубри. Потом скините поклопац, добро промешајте кус-кус и оставите да се охлади.
За то време очистите и исецкајте млади црни лук, парадајз и киселе краставчиће.
Кус-кус процедите од вишка воде, прелијте га уљем (најбоље маслиновим), додајте исецкано поврће, а онда и со, бибер и сок од лимуна (или балзамико сирћета), па све лагано промешајте. У салату можете да додате и млади спанаћ, као и исецкан першунов лист.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема
22. 05. 2024. у 17:00
ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
21. 05. 2024. у 12:34
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)