САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА: Нутритивно богата и здрава салата

Новости онлине

28. 05. 2024. у 09:00

Јаја су идеалан доручак, о чему сведочи њихова неприкосновена нутритивна вредност. Било да их једете у облику омлета, на око или кувана, савршена су за почетак дана. Поред тога, она су и одличан састојак за оброк-салату.

САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА: Нутритивно богата и здрава салата

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 кувана јајета
  • 200 г тестенине
  • свеже ротквице
  • кувани кукуруз или онај из конзерве
  • грчки јогурт
  • мало мајонеза
  • со 
  • бибер
  • млади лук по жељи

Припрема:

Кувана јаја очистите и исеците их на колутове.

Тестенину скувајте и оцедите. У овој салати посебно лепо изгледа разнобојна тестенина у облику машне или спирална, а ви бирајте своју омиљену.

Ротквице оперите и исеците на кругове, кукуруз скувајте или онај из конзерве оцедите.

Све састојке сједините, те посолите и додајте мало бибера, по жељи можете додати и исечен млади лук.

Преко свега ставите мало мајонеза, по жељи, и јогурт типа грчки, па измешајте да се смеса сједини.

Послужите у чинијама.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ОСТВАРИТЕ СВОЈЕ ЖЕЉЕ САДА, ПЛАЋАЈТЕ КАСНИЈЕ: Покрени празничну чаролију уз Mastercard Flexia картицу