ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак
ПОТАЖ од две врсте печурака је одличан избор, јер можете да комбинујете оне врсте печурака које желите, а једноставно се припрема.
![ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак](/data/images/2024-06-16/496978_shutterstock-119522767_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Кремаст је и густ због павлаке, брашна и поврћа.
Састојци:
2 кашике сланог путера Фото Shutterstock
150 г средњег жутог лука, сецканог
2 чена белог лука, млевеног
150 г шампињона, сецканих
75 г буковача, сецканих
Кашичица соли
Кашичица бибера
2 кашике вишенаменског брашна
60 мл белог вина
960 мл бујона од поврћа
80 мл павлаке за кување
1 гранчица свежег першуна, за украс
Рецепт за потаж од две врсте печурака
У великој шерпи на средње јакој ватри истопите путер, а затим додајте лук и пржите док не постане провидан, три минута. Додајте бели лук и промешајте, па пржите још један минут. Додајте шампињоне и буковаче, со и бибер и пржите док не добију златно смеђу боју, око пет минута.
Додајте брашно и мешајте док се све не сједини. Додајте бело вино, промешајте и кувајте око један минут. Додајте бујон од поврћа, промешајте и динстајте 15 минута.
Додајте павлаку за кување и промешајте да се све сједини. Измиксирајте чорбу до жељене конзистенције блендером. Сервирајте топао потаж, украшен першуном. Уживајте у кремастом, густом потажу од две врсте печурака.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе](/data/images/2024-06-15/496637_shutterstock-1720532176_t.jpg?time=1718480344)
ТОПИ СЕ У УСТИМА: Торта бела шума, декадентни дезерт савршен за прославе
16. 06. 2024. у 13:00
![БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта](/data/images/2024-06-13/496068_shutterstock-2205022867_t.jpg?time=1718353045)
БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)