ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак

Татјана Марковић

17. 06. 2024. у 11:00

ПОТАЖ од две врсте печурака је одличан избор, јер можете да комбинујете оне врсте печурака које желите, а једноставно се припрема.

ОДУШЕВИЋЕ ВАС УКУСОМ: Кремасти, густи потаж од две врсте печурака, савршен за ручак

Фото Shutterstock

Кремаст је и густ због павлаке, брашна и поврћа.

Састојци:

2 кашике сланог путера
150 г средњег жутог лука, сецканог
2 чена белог лука, млевеног
150 г шампињона, сецканих
75 г буковача, сецканих
Кашичица соли
Кашичица бибера
2 кашике вишенаменског брашна
60 мл белог вина
960 мл бујона од поврћа
80 мл павлаке за кување
1 гранчица свежег першуна, за украс

Фото Shutterstock

Рецепт за потаж од две врсте печурака

У великој шерпи на средње јакој ватри истопите путер, а затим додајте лук и пржите док не постане провидан, три минута. Додајте бели лук и промешајте, па пржите још један минут. Додајте шампињоне и буковаче, со и бибер и пржите док не добију златно смеђу боју, око пет минута.

Додајте брашно и мешајте док се све не сједини. Додајте бело вино, промешајте и кувајте око један минут. Додајте бујон од поврћа, промешајте и динстајте 15 минута.

Додајте павлаку за кување и промешајте да се све сједини. Измиксирајте чорбу до жељене конзистенције блендером. Сервирајте топао потаж, украшен першуном. Уживајте у кремастом, густом потажу од две врсте печурака.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.

07. 01. 2025. у 18:50

ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.

07. 01. 2025. у 18:12

Коментари (0)

ТУГА! Преминуо легендарни фудбалер Црвене звезде