ЛАГАН И ЗДРАВ ОБРОК ОД СПАНАЋА, РУКОЛЕ И ВИЉАМОВКЕ: Салата је увек одличан избор у ове вреле дане

Новости онлине

27. 06. 2024. у 22:15

ЛАГАНИ оброци препуни поврћа уз доста освежавајућих састојака сада нам замењују јака кувана јела, а и те како нас засите.

ЛАГАН И ЗДРАВ ОБРОК ОД СПАНАЋА, РУКОЛЕ И ВИЉАМОВКЕ: Салата је увек одличан избор у ове вреле дане

Foto: Shutterstock

Златни рецепт је – свеже поврће, мало протеина који нас дуго држе ситим, мало коштуњавих плодова да нам крцкају под зубима, дресинг који све укусе повеже, а за крај, као интересантан обрт – воће. Испробајте зато рецепт за најукуснију летњу салату од спанаћа, руколе и крушке виљамовке.

Састојци:

  • спанаћ 150 г
  • рукола 100 г
  • неколико чери парадајза 
  • 1 крушка виљамовка
  • листићи бадема по жељи
  • стари сир 50-100 г 

За дресинг:

  • сок лимуна 1
  • нана 3-4 листића
  • мед 1 кашика
  • аћето балсамико пола кашике

 Припрема:

Оперите спанаћ и руколу и измешајте лагано у посуди за сервирање. Додајте чери парадајз, виљамовку исечену на колутове са све кором и листиће бадема. Помешајте састојке за дресинг и прелијте преко салате. Стари сир измрвите преко и послужите као додатак уз ћуретину или пилетину.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

МИ НИСМО КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА: Син краљице Камиле проговорио о краљу Чарлсу и породичним односима у палати