ЛАГАН И ЗДРАВ ОБРОК ОД СПАНАЋА, РУКОЛЕ И ВИЉАМОВКЕ: Салата је увек одличан избор у ове вреле дане
ЛАГАНИ оброци препуни поврћа уз доста освежавајућих састојака сада нам замењују јака кувана јела, а и те како нас засите.

Foto: Shutterstock
Златни рецепт је – свеже поврће, мало протеина који нас дуго држе ситим, мало коштуњавих плодова да нам крцкају под зубима, дресинг који све укусе повеже, а за крај, као интересантан обрт – воће. Испробајте зато рецепт за најукуснију летњу салату од спанаћа, руколе и крушке виљамовке.
Састојци:
- спанаћ 150 г
- рукола 100 г
- неколико чери парадајза
- 1 крушка виљамовка
- листићи бадема по жељи
- стари сир 50-100 г
За дресинг:
- сок лимуна 1
- нана 3-4 листића
- мед 1 кашика
- аћето балсамико пола кашике
Припрема:
Оперите спанаћ и руколу и измешајте лагано у посуди за сервирање. Додајте чери парадајз, виљамовку исечену на колутове са све кором и листиће бадема. Помешајте састојке за дресинг и прелијте преко салате. Стари сир измрвите преко и послужите као додатак уз ћуретину или пилетину.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)