РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали

Новости онлине

04. 07. 2024. у 10:00

Парадајз чорба је старо али врло укусно јело, за које вам не треба много новца, а ваши укућани ће је сигурно обожавати. Без обзира на то да ли је припремате од свежег поврћа или од сока који сте припремили за зимницу, чорба од парадајза је једнако укусна.

РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свежег парадајза
  • главица црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 100 г пиринча
  • 1 кашика брашна
  • со, бибер
  • 1 кашичица шећера
  • кашичица млевене паприке
  • першун
  • уље
  • зачини по жељи

Припрема: 

Парадајз засеците и ставите накратко у кључалу воду. Затим га ставите у хладну воду и ољуштите, па исеците на коцкице. Лук очистите и исеците ситно. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, прво ставите лук да се динста, а онда додајте кашику брашна, парадајз и шећер. Мешајте док се све не сједини.

Парадајз налијте водом да огрезне, смањите температуру и оставите да се крчка све док парадајз не омекша. По потреби додајте још мало воде. После 15 минута кувања, додајте пиринач, зачине и уситњен бели лук, па оставите да се крчка док се пиринач не скува.

Чорбу служите топлу, уз свеж хлеб.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БАЈДЕН ЈЕ ГОТОВ, ИЗГЛЕДА ДА СЕ ТРАМП ВРАЋА: Тотална паника завладала у НАТО - Чак и ако победи, тешко да ће преживети четири године

БАЈДЕН ЈЕ ГОТОВ, ИЗГЛЕДА ДА СЕ ТРАМП ВРАЋА: Тотална паника завладала у НАТО - "Чак и ако победи, тешко да ће преживети четири године"

ДИПЛОМАТЕ и светски лидери који се припремају за самит НАТО-а следеће недеље у Вашинготну, приватно изражавају акутну забринутост због старости, здравља и способности председника Џоа Бајдена да победи на председничким изборима 2024.

06. 07. 2024. у 21:56

НЕМЦИ НЕ ВЕРУЈУ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Мађарска отказала састанак са Бербоковом, ево и зашто

НЕМЦИ НЕ ВЕРУЈУ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Мађарска отказала састанак са Бербоковом, ево и зашто

МАЂАРСКА је отказала састанак са немачком министарком спољних послова Аналеном Бербок заказан за понедељак у Будимпешти из техничких, а не политичких разлога, саопштило је мађарско Министарство спољних послова.

06. 07. 2024. у 19:55

Коментари (0)

Хургада из прве руке - Овог лета посетите са нама бисер египатске обале!