РЕЦЕПТ ЗА УКУСНУ ПАРАДАЈЗ ЧОРБУ СА ПИРИНЧЕМ: Укус ће засенити све оне које сте до сада пробали
Парадајз чорба је старо али врло укусно јело, за које вам не треба много новца, а ваши укућани ће је сигурно обожавати. Без обзира на то да ли је припремате од свежег поврћа или од сока који сте припремили за зимницу, чорба од парадајза је једнако укусна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свежег парадајза
- главица црног лука
- 4 чена белог лука
- 100 г пиринча
- 1 кашика брашна
- со, бибер
- 1 кашичица шећера
- кашичица млевене паприке
- першун
- уље
- зачини по жељи
Припрема:
Парадајз засеците и ставите накратко у кључалу воду. Затим га ставите у хладну воду и ољуштите, па исеците на коцкице. Лук очистите и исеците ситно. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, прво ставите лук да се динста, а онда додајте кашику брашна, парадајз и шећер. Мешајте док се све не сједини.
Парадајз налијте водом да огрезне, смањите температуру и оставите да се крчка све док парадајз не омекша. По потреби додајте још мало воде. После 15 минута кувања, додајте пиринач, зачине и уситњен бели лук, па оставите да се крчка док се пиринач не скува.
Чорбу служите топлу, уз свеж хлеб.
(Оna)
Препоручујемо

ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
05. 06. 2024. у 11:00

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)