ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
Прави се брзо, заситиће вас још брже, а укус је изванредан!
Састојци:
- сланина 100 г
- пилећи филе 200 г
- пармезан 30 г
- бели лук 3 чена
- тост 2 парчета
- зелена салата велика главица
- чери парадајз по жељи
- павлака по потреби
- мајонез по потреби
- лимун сок од једног лимуна
- прелив маслиново уље, бибер, со
Припрема:
Пропржите сланину на тефлону, извадите је и ставите на убрус да се оцеди. Испеците и пилетину и исеците је на траке. Коцкице хлеба и бели лук пропржите на масноћи од сланине и ставите на убрус. Умутите маслиново уље са соком од лимуна, посолите и побиберите, па прелијте исцепкану зелену салату. Ставите пилетину, сланину, препечени хлеб, чери по жељи, пармезан и прелијте павлаком умућеном с мајонезом.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00
КРЕМАСТА САЛАТА ОД МЛАДОГ ЛУКА И ЈОГУРТА: Рај за непца, благодет за организам
07. 06. 2024. у 09:00
ХРСКАВО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Салата од јаја и поврћа са чипсом
02. 06. 2024. у 17:00
СВЕШТЕНИК О СМРТИ МИЛИНКОВИЋА: Видео сам да му је лице било бледо-жуте боје, тресао се
ЈЕДАН од последњих људи који је разговарао са глумцем, режесером и чувеним "Трагачем" Милорадом Милинковићем је свештеник Влајко Банковић, протојереј-ставрофор и старешина цркве Светог вазнесења Господњег у Јабуковцу код Неготина.
07. 01. 2025. у 15:26
САГНУО СЕ ДА УПАЛИ СВЕЋУ, ПА СЕ СЕ СРУШИО: Мештани открили шта се догодило у цркви у Јабуковцу где је преминуо Милорад Милинковић
МИЛОРАД Милинковић умро је у порти цркве у Јабуковцу у 60. години, а мештани овог места проговорили су о немилом догађају.
07. 01. 2025. у 15:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)