ПОСНА ЧОРБА ОД БАКАЛАРА: Права рибља магија
Брза, једноставна и апсолутно дивна посна чорба од бакалара.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 г филета бакалара
- 2 кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 корен першуна
- 1 црни лук
- 150 г корена целера
- 1 везица свежег першуна
- 1 дл биљне павлаке за кување
- маслиново уље
- со, бибер
Припрема:
Ако је риба замрзнута, одмрзните је, а свежу исеците на коцке.Кромпир добро оперите и ољуштите, те исеците на ситније коцке.Црни лук исеците на ребарца, а корен першуна и шаргарепу на штапиће. На маслиновом уљу кратко пропржите све поврће сем кромпира - прво лук па остало. Поврће исцедите од вишка уља и убаците у шерпу с водом и бакаларом. Посолите и побиберите. Кад вода проври, кувајте још 10 минута и додајте неутралну павлаку. (trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)