ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета

Новости онлине

18. 07. 2024. у 14:35

Ако желите да обогатите свој летњи јеловник нечим новим и необичним, ова окрепљујућа, хладна супа је баш то што вам треба. У зависности од тога користите ли вишње или трешње, биће слатка или слатко-кисела, а у сваком случају – божанствена! Ми вам данас представљамо верзију хладне супе за коју можете бирати хоћете ли користити вишње или трешње, а посебан укус дају црно вино и јогурт.

ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 шоља воде
  • ½ шоља шећера
  • ¼ кашичице соли
  • ½ шоља црног вина
  • рендана кора половине лимуна
  • 230 г вишања или трешања (ако стављате трешње, сипајте мање шећера)
  • 1 шоља густог јогурта

Припрема:

Очистите трешње или вишње и ставите их у чинију, а коштице у шерпу.

Налијте воду у ланац, преко коштица, па укључите да се греје до кључања. Кад прокључа, смањите на средњу ватру, па кувајте још пет минута и потом извадите коштице из воде.
У воду додајте шећер, црно вино, со и лимунову корицу, па поново прокувајте на средње јакој ватри око пет минута.
Потом додајте вишње или трешње и пустите да проври, па смањите на тиху ватру и оставите да се крчка око пет минута. Склоните с ватре.
Сипајте у велику чинију јогурт, па у то умешајте течност из супе кад престане да кључа. Мутите енергично док не добијете компактну, глатку смесу. Кад се охлади, ставите у фрижидер.
Пре сервирања поново промешајте или умутите, јер ће се јогурт одвојити од течности.
Украсите свежим вишњама или трешњама.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев