САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада
Без меса и уз пуно правилно одабраног поврћа можете направити брзи ручак који не захтева никакво додатно подгрејавање, а пружиће нам све потребно – баш као што се и очекује од лаганих летњих јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- леблебије лименка
- краставац 1 већи
- авокадо 2 средња
- чери парадајз 3 шољице (од 2 дцл)
- црвени лук пола
- зелене маслине пола шољице
- першун мало
За прелив:
- маслиново уље ¼ шољице
- сенф 1 кашичица
- оригано ½ кашичице
- босиљак ½ кашичице
- сок од лимуна 2 кашичице
- јабуково или винско сирће 2 кашике
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Припремите и насецкајте сво поврће, оцедите сланутак и очистите авокадо. У великој посуди помешајте састојке за салату: авокадо насецкан на коцкице, парадајз насецкан на коцкице, зачинско биље, маслине ако стављате, краставац нарезан на коцкице, нарезани црвени лук, оцеђена леблебија и сецкани першун. У средњој посуди помешајте састојке за прелив. Прелив прелити преко салате, промешајте да се добро сједините и послужите. Можете је јести самостално или уз хлеб или крекере по жељи.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕТЊА ОБРОК САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ЦЕЛЕРОМ: Комбинација укуса која осваја
18. 07. 2024. у 15:00

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)