САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада
Без меса и уз пуно правилно одабраног поврћа можете направити брзи ручак који не захтева никакво додатно подгрејавање, а пружиће нам све потребно – баш као што се и очекује од лаганих летњих јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- леблебије лименка
- краставац 1 већи
- авокадо 2 средња
- чери парадајз 3 шољице (од 2 дцл)
- црвени лук пола
- зелене маслине пола шољице
- першун мало
За прелив:
- маслиново уље ¼ шољице
- сенф 1 кашичица
- оригано ½ кашичице
- босиљак ½ кашичице
- сок од лимуна 2 кашичице
- јабуково или винско сирће 2 кашике
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Припремите и насецкајте сво поврће, оцедите сланутак и очистите авокадо. У великој посуди помешајте састојке за салату: авокадо насецкан на коцкице, парадајз насецкан на коцкице, зачинско биље, маслине ако стављате, краставац нарезан на коцкице, нарезани црвени лук, оцеђена леблебија и сецкани першун. У средњој посуди помешајте састојке за прелив. Прелив прелити преко салате, промешајте да се добро сједините и послужите. Можете је јести самостално или уз хлеб или крекере по жељи.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕТЊА ОБРОК САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ЦЕЛЕРОМ: Комбинација укуса која осваја
18. 07. 2024. у 15:00

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)