ЗДРАВА КИНЕСКА САЛАТА: Садржи специјалан кинески купус бок чој који је здравији од обичног
Кинези су познати као дуговечан народ, а исхрана је један од главних разлога за то. Бок чој, главни састојак овог јела, врста је кинеског купуса који је пребогат витаминима А и Ц.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 главице бок чоја
- 1 црвена паприка бабура
- 2 чена белог лука
- 50 г индијског ораха
- 1 цм свежег корена ђумбира
- 2 кашике соја соса
- 1 кашика сусама
- 1 кашичица шећера
- 1/4 кашике соли или по укусу
- 1/4 чаше воде
- уље
- со, бибер
Припрема:
Бок чој је врста кинеског купуса а чест је састојак азијских јела. Најчешће се користи за чорбе али је одличан и у салати.
Главице бок чоја оперите, осушите и исеците по дужини.
Паприку пресеците напола, очистите од семенки и петељке и исеците на трачице.
Ђумбир ољуштите и нарендајте, а бели лук и индијски орах исецкајте што ситније.
На загрејаном уљу пржите ђумбир и бели лук око минут, додајте бок чој, паприке и након пар минута - соја сос. Кад омекша склоните и поспите сусамом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КУПУС САЛАТА КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Једноставан рецепт који ће вас одушевити
25. 07. 2024. у 17:16

САЛАТА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И АВОКАДА: Готова за тили час, а освежава као ниједна до сада
23. 07. 2024. у 11:00

ЛЕТЊА ОБРОК САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ЦЕЛЕРОМ: Комбинација укуса која осваја
18. 07. 2024. у 15:00

САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
24. 07. 2024. у 10:22

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)