ЗДРАВА КИНЕСКА САЛАТА: Садржи специјалан кинески купус бок чој који је здравији од обичног

Новости онлине

29. 07. 2024. у 16:23

Кинези су познати као дуговечан народ, а исхрана је један од главних разлога за то. Бок чој, главни састојак овог јела, врста је кинеског купуса који је пребогат витаминима А и Ц.

ЗДРАВА КИНЕСКА САЛАТА: Садржи специјалан кинески купус бок чој који је здравији од обичног

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 главице бок чоја
  • 1 црвена паприка бабура
  • 2 чена белог лука
  • 50 г индијског ораха
  • 1 цм свежег корена ђумбира
  • 2 кашике соја соса
  • 1 кашика сусама
  • 1 кашичица шећера
  • 1/4 кашике соли или по укусу
  • 1/4 чаше воде
  • уље
  • со, бибер

Припрема:                                                                                                                                   

Бок чој је врста кинеског купуса а чест је састојак азијских јела. Најчешће се користи за чорбе али је одличан и у салати.

Главице бок чоја оперите, осушите и исеците по дужини.

Паприку пресеците напола, очистите од семенки и петељке и исеците на трачице.

Ђумбир ољуштите и нарендајте, а бели лук и индијски орах исецкајте што ситније.

На загрејаном уљу пржите ђумбир и бели лук око минут, додајте бок чој, паприке и након пар минута - соја сос. Кад омекша склоните и поспите сусамом. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

КАКО ИЗГЛЕДА ПРАВА ЗИМА У МОСКВИ Рускиња објаснила зашто јој не недостаје: Цео децембар - осам сати сунца