ЧОРБА ОД ТИКВИЦА И ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА: Феноменална чорба која ће вас одушевити кад је пробате
Овсене пахуљице чорбици дају густину, зато нема никакве запршке.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кашика маслаца
- 1-2 кашике уља
- 1-2 кашике овсених пахуљица
- 1 тиквица
- 1/2 л воде
- 200 мл павлаке за кување
- 1 кашичица мирођије
- со и бибер
Припрема:
1. Загрејати уље и маслац, па додати овсене пахуљице и мало их пропржити уз стално мешање (не смеју да загоре).
2. Додати на крупно ренде изрендану тиквицу, промешати, посолити, побиберити и налити воде. Кад проври, температуру смањити и оставити чорбу да се крчка неколико минута све док тиквица не омекша.
3. На крају сипати павлаку за кување, додати мирођију, пустити да чорба баци кључ, па је топлу послужити.
(Still)
Препоручујемо

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН МОТИВ МАСАКРА У ПРИЛЕПУ: Ово су отац и син које је убио ујак у породичној кући (ФОТО)
ПАНЧО Чупаркоски и његов 13-годишњи син Милан страдали су јуче у кући у Прилепу након што их је ујак убио због наводне свађе око наследства. Након што је ујак починио крвави пир, сакрио се у свој дом, а приликом доласка полиције пружао је отпор да би на крају починио самоубиство.
13. 07. 2025. у 15:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)