КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус
ЈЕСЕН која нам стиже је асоцијација и на бундеву, коју једемо и у сланим јелима, али и као посластицу.

Foto: Shutterstock
Данас вам доносимо рецепт крем супе од бундеве, која ће предстојећег хладног викенда да прија свима.
Састојци:
- 1,5 кг бундеве (нпр. мускатна, хокаидо, кабоча...), очишћене и исечене на четвртине
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике путера
- 1 црвени лук
- 1 л пилећег или повртног темељца (више по потреби)
- 50 г грчког јогурта, со, бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Подмажите плех за печење обичним уљем или уљем за прскање. Бундеву ољуштите, исеците на мање комаде, ставите на припремљен плех, попрскајте маслиновим уљем и посолите. Раширите у једном слоју на плеху.нПеците бундеву око сат времена и промешајте на пола. Пеците док сецкани комади не омекшају.
У међувремену, загрејте путер у великој шерпи на средњој ватри. Додајте ситно сецкани црни лук и пржите 4 до 5 минута, мешајући. Умешајте бундеву и бујон. Посолите и побиберите по укусу. Пустите да супа проври, а затим је склоните са шпорета. Ручним миксером пропасирати супу да се изгњечи, додати грчки јогурт и измешати. Послужите топло.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)