КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус
ЈЕСЕН која нам стиже је асоцијација и на бундеву, коју једемо и у сланим јелима, али и као посластицу.

Foto: Shutterstock
Данас вам доносимо рецепт крем супе од бундеве, која ће предстојећег хладног викенда да прија свима.
Састојци:
- 1,5 кг бундеве (нпр. мускатна, хокаидо, кабоча...), очишћене и исечене на четвртине
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике путера
- 1 црвени лук
- 1 л пилећег или повртног темељца (више по потреби)
- 50 г грчког јогурта, со, бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Подмажите плех за печење обичним уљем или уљем за прскање. Бундеву ољуштите, исеците на мање комаде, ставите на припремљен плех, попрскајте маслиновим уљем и посолите. Раширите у једном слоју на плеху.нПеците бундеву око сат времена и промешајте на пола. Пеците док сецкани комади не омекшају.
У међувремену, загрејте путер у великој шерпи на средњој ватри. Додајте ситно сецкани црни лук и пржите 4 до 5 минута, мешајући. Умешајте бундеву и бујон. Посолите и побиберите по укусу. Пустите да супа проври, а затим је склоните са шпорета. Ручним миксером пропасирати супу да се изгњечи, додати грчки јогурт и измешати. Послужите топло.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)