ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА ПОХОВАНИМ СИРОМ: Испробајте овај рецепт где се укуси фантастично допуњују
Уместо да кувате супу или чорбу из кесице, ми вам препоручујемо да испробате овај рецепт за парадајз чорбу.
Састојци:
- 900 г чери парадајза
- 2 главице белог лука
- 1 љубичасти лук
- 1 кашика балзамико сирћета
- 2 кашике маслиновог уља
- 4 велике гранчице тимијана
- 2 кашике парадајз пиреа
- 3 шоље бујона од поврћа
- 1/4 шоље павлаке за кување
- песто
За поховане моцарела куглице:
- 12 мини моцарела куглица
- 3/4 шоље брашна
- 1 јаје
- 2 шоље презли
Припрема:
У тепсију поређајте чери парадајз, целе главице белог лука којем сте исекли врх, посолите и побиберите, додајте крупно сечени љубичасти лук и тимијан, па прелијте маслиновим уље и балзамико сирћетом. Пеците у рерни на 200°Ц око пола сата. Када се испече пасту од белог лука истисните у тепсију, па остатак баците. Пребаците све из тепсије у шерпу, па сипајте бујон и парадајз пасту, па кувајте док не крене да кључа. Затим добро изблендирајте штапним миксером или у блендеру. Сипајте павлаку и промешајте, па склоните са шпорета. Уваљајте моцарела лоптице прво у брашно, па у умућена јаја, а затим и у презле. Поређајте на штапић за ражњић, па пржите у добро загрејаном уљу. Сипајте парадајз чорбу у тањир, ставите мало песто соса и један ражњић са похованом моцарелом. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
МАРИНАЦ УКРАО БОРБЕНИ АВИОН: Био један од најбољих војника САД - 45 минута на небу правио шоу (ВИДЕО)
КРАЂА породичног аутомобила из гараже или дворишта је нешто што су многи родитељи и њихови синови и кћери имали прилике да искусе и често је само фаза у одрастању тинејџера; за разлику од ње, крађа војног авиона представља потпуно другачију врсту авантуре. Ипак, и такви случајеви забележени су током историје авијације - и то не само један или два.
16. 09. 2024. у 12:07
Коментари (0)