КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СУВИМ ШЉИВАМА: Идеална је за славску или празничну трпезу и готова за само 15 минута!
Кремаста славска салата са сувим шљивама и орасима доноси савршен спој богатих укуса и раскошне текстуре, идеална за посебне прилике. Било да је послужите као предјело или као прилог, ова салата ће сигурно одушевити ваше госте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г сувих шљива (без коштица)
- 200 г димљене пилетине или пилећег филеа
- 200 г качкаваља (или неког другог тврдог сира)
- 100 г киселих краставчића
- 200 г мајонеза
- 200 г киселе павлаке
- 1 кашика сенфа
- Со и бибер по укусу
- Шака ораха (за декорацију)
Припрема:
Суве шљиве потопите у топлу воду на 10-15 минута како би омекшале, а затим их исцедите и исеците на ситне комаде.
Припрема меса: Ако користите димљену пилетину, исецкајте је на ситне коцкице. Ако користите пилећи филе, скувајте га у сланој води, охладите и такође исецкајте на коцкице.
Качкаваљ нарендајте или исецкајте на ситне коцкице, а киселе краставчиће исеците на танке колутове или коцкице.
У великој посуди помешајте суве шљиве, месо, сир и киселе краставчиће.
Прелив: У другој посуди умутите мајонез, киселу павлаку и сенф. Додајте со и бибер по укусу, а затим прелијте преко салате.
Лагано промешајте све састојке док се не сједине. Салату можете украсити сецканим орасима или целим половинама ораха. Оставите салату у фрижидеру барем сат времена да се сви укуси прожму пре сервирања.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
28. 09. 2024. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)