ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу
Чорба је увек добродошла у јеловнику, а ова се може јести и као главно јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г јунетине
- 1 црни лук
- 1 чен белог лука
- 2 шаргарепе
- 3 кромпира
- 1 целер са листовима
- 100 мл сока од парадајза
- 1 кашичица исецканог свежег першуна
Припрема:
Црни и бели лук и целер исецкајте на коцкице и продинстајте на загрејаном уљу. Посолите мало па додајте месо исецкано на комаде величине залогаја. Динстајте док не потамни. Очишћену шаргарепу исеците на колутове, а кромпир на четвртине и додајте у месо. Динстајте два минута па додајте два литра вруће воде и сок од парадајза. Оставите да се крчка полупоклопљено на тихој ватри док месо не омекша. Ако је потребно, додајте још вруће воде. Додајте по потреби још соли и бибера. Готову чорбу поспите першуном.
(trpeza)
Препоручујемо

НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус
23. 09. 2024. у 15:00

ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"СА РАЧУНА ПОДИГНУТ ОГРОМАН НОВАЦ, КОНТЕЈНЕР НЕСТАО" Ланетова ћерка изнела нове тврдње о имовини покојног оца
ПРОШЛО је четири године од смрти легенде нашег глумишта, Милана Ланета Гутовића, који нас је напустио 25. августа 2021. у 75. години.
02. 09. 2025. у 21:21
Коментари (0)