ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу
Чорба је увек добродошла у јеловнику, а ова се може јести и као главно јело.
![ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу](/data/images/2024-10-17/536725_corba-sa-junetinom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г јунетине
- 1 црни лук
- 1 чен белог лука
- 2 шаргарепе
- 3 кромпира
- 1 целер са листовима
- 100 мл сока од парадајза
- 1 кашичица исецканог свежег першуна
Припрема:
Црни и бели лук и целер исецкајте на коцкице и продинстајте на загрејаном уљу. Посолите мало па додајте месо исецкано на комаде величине залогаја. Динстајте док не потамни. Очишћену шаргарепу исеците на колутове, а кромпир на четвртине и додајте у месо. Динстајте два минута па додајте два литра вруће воде и сок од парадајза. Оставите да се крчка полупоклопљено на тихој ватри док месо не омекша. Ако је потребно, додајте још вруће воде. Додајте по потреби још соли и бибера. Готову чорбу поспите першуном.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус](/data/images/2024-09-23/529694_krompir-corba_t.jpg?time=1727098787)
НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус
23. 09. 2024. у 15:00
![ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане](/data/images/2024-08-13/517412_corba-od-batata-i-jabuke_t.jpg?time=1723621984)
ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)