ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу
Чорба је увек добродошла у јеловнику, а ова се може јести и као главно јело.
Састојци:
- 300 г јунетине
- 1 црни лук
- 1 чен белог лука
- 2 шаргарепе
- 3 кромпира
- 1 целер са листовима
- 100 мл сока од парадајза
- 1 кашичица исецканог свежег першуна
Припрема:
Црни и бели лук и целер исецкајте на коцкице и продинстајте на загрејаном уљу. Посолите мало па додајте месо исецкано на комаде величине залогаја. Динстајте док не потамни. Очишћену шаргарепу исеците на колутове, а кромпир на четвртине и додајте у месо. Динстајте два минута па додајте два литра вруће воде и сок од парадајза. Оставите да се крчка полупоклопљено на тихој ватри док месо не омекша. Ако је потребно, додајте још вруће воде. Додајте по потреби још соли и бибера. Готову чорбу поспите першуном.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус
23. 09. 2024. у 15:00
ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00
(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе
РУСКЕ трупе напредовале су у Торецку, кључном логистичком чворишту Украјине и главној тактичкој мети Москве у региону Доњецка, према украјинском каналу "Дип стејт".
15. 10. 2024. у 19:38
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПРЕТУКАО ТИНЕЈЏЕРА: Малолетник није имао новца да плати карту
У РУСКОМ граду Раменскоје, возач аутобуса је претукао тинејџера који није платио карту.
13. 10. 2024. у 14:46
ШТА СЕ ДЕСИЛО НЕПОСРЕДНО ПРЕД СМРТ ЗУКОРЛИЋА: Проговорио отац покојног муфтије - видели се четири сата пре: "Мени сузе иду, а она..."
ОТАЦ покојног народног посланика у Скупштини Србије и муфтије Муамера Зукорлића, хаџи Мехдија Зукорлић, испричао је до сада непознате детаље из живота свога сина.
17. 10. 2024. у 18:29
Коментари (0)