СТАЛНО СТЕ УМОРНИ, " ЛОМИ" ВАС ПРЕХЛАДА? Чорбаста супа од купуса помоћи ће да се брже опоравите
Једноставна супа од купуса може се лако обогатити ако додате још неки омиљен састојак - и, сваки пут, биће другачија!

Foto: Shutterstock
- 1/2 главице купуса
- 1 главица лука
- 2 кашике сувог поврћа
- 1 л воде
- 1 коцка за супу
- 200 гр парадајза из конзерве
- 1 лист лорбера
- 3 кашике уља
- 2 чена белог лука
- со и бибер
Припрема:
Очистите лук и исецкајте га ситно па га мало продинстајте додајући врућу воду.
Купус исеците на шире траке и прелијте врелом водом а после десетак минута оцедите и сипајте преко лука. Динстајте десетак минута док купус не изгуби чврстину.
Долијте воду, коцку за супу и исецкани конзервисани парадајз. Додајте и течност из конзервисаног парадајза. (Ако све буде превише кисело, на крају додајте мало шећера у супу.) Убаците ловоров лист, сушено поврће и бели лук уцело и кувајте супу око пола сата па дотерајте укус по жељи.
Напомена: ову супу можете обогатити састојцима по жељи. Укусна је ако у њој скувате и мало исецканих шампињона, одлично се слаже са димљеним кобасицама.
(lepaisrećna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРЕМАСТА СУПА ОД БУНДЕВЕ: Лако се прави, а сутрадан има још бољи укус
13. 09. 2024. у 12:18

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)