ОСВЕЖАВАЈУЋИ И ЗДРАВ ОБРОК: Салата од туњевине и тестенине
Ова салата може бити доручак, ручак или вечера, а оно што ће вас посебно изненадити је прелив који је пуног укуса, киселкаст и савршено пристаје уз туњевину и тестенину.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze
- 50 г црних маслина
- 150 г печених паприка
- 1 велика конзервирана туњевина
- 250 г куване тестенине
- Прелив:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1 кашичица сенфа
- 0,5 свеже цеђеног сока од поморанџе
- соли
- бибер
Припрема:
Црне маслине нарежите на колутиће, а печену паприку на тракице. Оцедите туњевину из конзерве. Охлађену кувану тестенину ставите у чинију и додајте остале припремљене састојке за салату.
Дресинг: У мању теглу ставите маслиново уље, јабуково сирће, сенф, свеже цеђени сок од поморанџе, со и бибер, затворите и добро протресите око 30 секунди.
Припремљени дресинг прелијте преко припремљене салате, промешајте и добро охладите пре сервирања.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
01. 11. 2024. у 14:25

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)