ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт који греје душу
Супа јача имунитет и препоручује се да се једе најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- уље да покрије дно шерпе (може и не мора, зависи колико је масно месо)
- 4 шаргарепе
- 2 пашканата
- 350/400 г батака и карабатака (или пилећих груди, леђа...)
- 3 л воде
- 1 главица црног лука (може и кромпир, целер)
- зачини: со, бибер, суви зачин, першун
- по жељи 3-4 равне кашике фиде/тестенине за супу
- За кнедле:
- 1 јаје и мало соли
- равна кашика уља
- 4 равне кашике гриза
Припрема:
У шерпу сипати уље, ољуштено поврће, месо и зачине. Све то прелити са 3 л воде и ставити да се кува на средњој ватри 1-1,5 ч, не би требало да ври вода. По потреби скинути пену са површине супе. Пред крај кувања извадити месо и поврће, а додати (може и не мора) четири кашике фиде/тестенине за супу. Са меса скинути кожицу, кости, исецкати га и вратити у шерпу. Поврће исецкати на коцкице (по жељи) и такође вратити у шерпу.
Кнедле: жицом размутити јаје и додати остале састојке. Оставити смесу да одстоји 10-ак минута, да гриз набубри, па кашиком коју сте претходно умочили у шерпу вадити кнедле и спуштати их у супу. Супицу кувати још 10-ак минута.
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)