ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт који греје душу
Супа јача имунитет и препоручује се да се једе најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију.
Састојци:
- уље да покрије дно шерпе (може и не мора, зависи колико је масно месо)
- 4 шаргарепе
- 2 пашканата
- 350/400 г батака и карабатака (или пилећих груди, леђа...)
- 3 л воде
- 1 главица црног лука (може и кромпир, целер)
- зачини: со, бибер, суви зачин, першун
- по жељи 3-4 равне кашике фиде/тестенине за супу
- За кнедле:
- 1 јаје и мало соли
- равна кашика уља
- 4 равне кашике гриза
Припрема:
У шерпу сипати уље, ољуштено поврће, месо и зачине. Све то прелити са 3 л воде и ставити да се кува на средњој ватри 1-1,5 ч, не би требало да ври вода. По потреби скинути пену са површине супе. Пред крај кувања извадити месо и поврће, а додати (може и не мора) четири кашике фиде/тестенине за супу. Са меса скинути кожицу, кости, исецкати га и вратити у шерпу. Поврће исецкати на коцкице (по жељи) и такође вратити у шерпу.
Кнедле: жицом размутити јаје и додати остале састојке. Оставити смесу да одстоји 10-ак минута, да гриз набубри, па кашиком коју сте претходно умочили у шерпу вадити кнедле и спуштати их у супу. Супицу кувати још 10-ак минута.
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)