ДОМАЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт који греје душу
Супа јача имунитет и препоручује се да се једе најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- уље да покрије дно шерпе (може и не мора, зависи колико је масно месо)
- 4 шаргарепе
- 2 пашканата
- 350/400 г батака и карабатака (или пилећих груди, леђа...)
- 3 л воде
- 1 главица црног лука (може и кромпир, целер)
- зачини: со, бибер, суви зачин, першун
- по жељи 3-4 равне кашике фиде/тестенине за супу
- За кнедле:
- 1 јаје и мало соли
- равна кашика уља
- 4 равне кашике гриза
Припрема:
У шерпу сипати уље, ољуштено поврће, месо и зачине. Све то прелити са 3 л воде и ставити да се кува на средњој ватри 1-1,5 ч, не би требало да ври вода. По потреби скинути пену са површине супе. Пред крај кувања извадити месо и поврће, а додати (може и не мора) четири кашике фиде/тестенине за супу. Са меса скинути кожицу, кости, исецкати га и вратити у шерпу. Поврће исецкати на коцкице (по жељи) и такође вратити у шерпу.
Кнедле: жицом размутити јаје и додати остале састојке. Оставити смесу да одстоји 10-ак минута, да гриз набубри, па кашиком коју сте претходно умочили у шерпу вадити кнедле и спуштати их у супу. Супицу кувати још 10-ак минута.
(žena/blic)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)